Reklám

Friss hús, kiváló magyar minőség – a Lidl Húsfarm kínálatával!

Létrehozva: 2025.03.20.

Módosítva: 2025.03.20.

A hús nemcsak finom, hanem alapvető fehérjeforrás is, tele értékes tápanyagokkal, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi táplálkozásunkhoz. De hogyan válasszuk ki a legjobb minőséget? És miért érdemes a Lidl Húsfarm termékeit keresni? Megmutatjuk!

A hús gazdag fehérjében és esszenciális aminosavakban, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, valamint vasat, kalciumot, foszfort, nátriumot, cinket, rezet, mangánt és szelént. Mivel a különböző húsfajták eltérő tápanyagokat biztosítanak, érdemes változatosan fogyasztani őket.

Fotó: AdobeStock

A Lidl frisshús-kínálata rendkívül bőséges: a csirkétől kezdve a pulykán és víziszárnyasokon át egészen a sertés-, nyúl-, bárány-, borjú- és marhahúsig, sőt a különböző steakek és a vadhúsokig minden megtalálható a polcokon. Az áruházlánc csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó húsokat forgalmaz, garantálva ezzel a kiváló minőséget.

Lidl Húsfarm – 100% magyar, 100% minőség

A Lidl saját márkás Húsfarm termékcsaládja 75-féle friss húst kínál, amelyek most megújult csomagolásban érhetők el az üzletekben. A húsok kizárólag magyar beszállítóktól származnak, így nemcsak kiváló minőséget biztosítanak, hanem a hazai gazdaságot is erősítik. A húsáru frissességét biztosítja, hogy a darabolást követően 24 órán belül a vállalat központi raktárába kerül, majd ezt követően az áruházak polcaira. A védőgázas és vákuumos csomagolásnak köszönhetően pedig hosszabb ideig eltartható.

Fotó: Lidl

Miért válasszunk előre csomagolt húst?

✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik,

✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is,

✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat,

✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.

 

Hogyan tároljuk helyesen a friss húst? – Mizsei Jani, a Lidl séfjének tanácsai

Ügyeljünk a hűtési láncra! A vásárlástól hazáig a hústermékeket 0 és 5 °C között tartsuk, a szállításhoz használjunk hűtőtáskát vagy préselt kartondobozt.

Azonnal tegyük a hűtőbe! Mindig a hűtő legalsó polcára helyezzük, mivel itt a legideálisabb a hőmérséklet (0–2 °C).

Ne tároljuk túl sokáig a hűtőben! Ha két napon belül nem használjuk fel, fagyasszuk le.

A mértékletesség kulcsfontosságú!

A hazai és nemzetközi táplálkozási ajánlások szerint minden főétkezésnek tartalmaznia kell teljes értékű fehérjét. Ez lehet 10 dkg hús, 15 dkg hal vagy 5 dkg felvágott – de akár egy tojás is számít!

Figyeljünk arra, hogy a húsfogyasztás mértékletes legyen, válasszunk alacsony zsírtartalmú húsokat, és készítsük őket zsírszegény módon – grillezzük, pároljuk vagy süssük sütőben. Tálaljunk mellé sok friss zöldséget vagy salátát, így egészséges és tápláló étkezést biztosítunk magunknak!

Ha tehát magyar friss húsra vágyunk, látogassunk el a Lidl-be, ahol változatos választék vár ránk – mindezt kiváló ár-érték arányban. Keressük a Lidl Húsfarm friss, hazai, minőségi termékeit megújult csomagolásban!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek