A hús nemcsak finom, hanem alapvető fehérjeforrás is, tele értékes tápanyagokkal, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi táplálkozásunkhoz. De hogyan válasszuk ki a legjobb minőséget? És miért érdemes a Lidl Húsfarm termékeit keresni? Megmutatjuk!
A hús gazdag fehérjében és esszenciális aminosavakban, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például B-vitaminokat, valamint vasat, kalciumot, foszfort, nátriumot, cinket, rezet, mangánt és szelént. Mivel a különböző húsfajták eltérő tápanyagokat biztosítanak, érdemes változatosan fogyasztani őket.
A Lidl frisshús-kínálata rendkívül bőséges: a csirkétől kezdve a pulykán és víziszárnyasokon át egészen a sertés-, nyúl-, bárány-, borjú- és marhahúsig, sőt a különböző steakek és a vadhúsokig minden megtalálható a polcokon. Az áruházlánc csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó húsokat forgalmaz, garantálva ezzel a kiváló minőséget.
Lidl Húsfarm – 100% magyar, 100% minőség
A Lidl saját márkás Húsfarm termékcsaládja 75-féle friss húst kínál, amelyek most megújult csomagolásban érhetők el az üzletekben. A húsok kizárólag magyar beszállítóktól származnak, így nemcsak kiváló minőséget biztosítanak, hanem a hazai gazdaságot is erősítik. A húsáru frissességét biztosítja, hogy a darabolást követően 24 órán belül a vállalat központi raktárába kerül, majd ezt követően az áruházak polcaira. A védőgázas és vákuumos csomagolásnak köszönhetően pedig hosszabb ideig eltartható.
Miért válasszunk előre csomagolt húst?
✅ csomagolása közvetlenül a vágás után történik,
✅ csomagolása lehet védőgázas csomagolás és vákuumcsomagolt is,
✅ csomagolása folyamatosan védi a terméket a külső szennyeződésektől és a mikrobiológiai romlástól, ezáltal a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket és eltarthatóságukat,
✅ csomagolásán nyomtatott formában megtalálható a fogyaszthatósági idő és a megfelelő tárolási hőmérséklet is.
Hogyan tároljuk helyesen a friss húst? – Mizsei Jani, a Lidl séfjének tanácsai
Ügyeljünk a hűtési láncra! A vásárlástól hazáig a hústermékeket 0 és 5 °C között tartsuk, a szállításhoz használjunk hűtőtáskát vagy préselt kartondobozt.
Azonnal tegyük a hűtőbe! Mindig a hűtő legalsó polcára helyezzük, mivel itt a legideálisabb a hőmérséklet (0–2 °C).
Ne tároljuk túl sokáig a hűtőben! Ha két napon belül nem használjuk fel, fagyasszuk le.
A mértékletesség kulcsfontosságú!
A hazai és nemzetközi táplálkozási ajánlások szerint minden főétkezésnek tartalmaznia kell teljes értékű fehérjét. Ez lehet 10 dkg hús, 15 dkg hal vagy 5 dkg felvágott – de akár egy tojás is számít!
Figyeljünk arra, hogy a húsfogyasztás mértékletes legyen, válasszunk alacsony zsírtartalmú húsokat, és készítsük őket zsírszegény módon – grillezzük, pároljuk vagy süssük sütőben. Tálaljunk mellé sok friss zöldséget vagy salátát, így egészséges és tápláló étkezést biztosítunk magunknak!
Ha tehát magyar friss húsra vágyunk, látogassunk el a Lidl-be, ahol változatos választék vár ránk – mindezt kiváló ár-érték arányban. Keressük a Lidl Húsfarm friss, hazai, minőségi termékeit megújult csomagolásban!