Sport

Svájci lap sztárolja a magyar Féderert

Bors

Létrehozva: 2012.10.23.

Hello Roger! Én vagyok Féderer – ezt kiabálhatta oda Baselben a svájci világelsőnek Beatrix, az a herceghami teniszezőlány, akit a Blick hozott össze példaképével.

A 17 éves Féderer Beatrix nemcsak névrokona a nagy Rogernek, de mint azt szüleitől tudja, a családnak vannak osztrák és svájci felmenői is. A kislány egyébként éppen bálványa miatt kezdett el teniszezni, igaz, kicsit későn, csak tízévesen vett először kezébe ütőt, ezért a korosztálya élvonalától még elmarad egy kicsit.

– Semmiről nem késett le, ha szorgalmasan gyakorol tovább, egy nap még bekerülhet a világranglistán az első százba – véli edzője, Fonó László, aki 14 évesen egy korosztályos tornán 6:4, 6:4-re legyőzte Roger Federert. Mi több, ők ketten 2004-ben az Australian Openen is összefutottak, ahol Fonó Mandula Petra edzőjeként volt jelen. Az akkori legjobb magyar teniszezőnőről tudni kell: jó viszonyt ápolt Mirka Vavrineccel, akit ma Federer nejeként ismer a világ.

De Vissza Féderer Beához! A magyar lányt a svájci Blick hozta össze Rogerrel, a játékosként külföldön még nem járt ifjú teniszező a helyszínen szurkolhatta végig, ahogy Roger 7:5, 6:3-ra legyőzte a német Benjamin Beckert. Mi több, a meccs utáni sajtótájékoztatón is jelen lehetett, s a svájci bulvárlapnak utóbb elmondta, óriási élmény volt neki az út, s reméli, lökést ad a karrierjének is

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek