Sport

Három Kovacsics kézizik

j.

Létrehozva: 2013.05.19.

Bajnokok Ligája-győztes nővére, Anikó nyomdokaiba szeretne lépni a két Kovacsics fiú, Ferenc és Péter. Erre kitűnő esélyük van, hiszen mindketten a csurgói kézilabdacsapat játékosai.

Nagy lendületet adott a két Kovacsics fiúnak, Péternek és Ferencnek nővérük világraszóló sikere.

Anikó a múlt hét végén nyerte meg a Győri Audi ETO kézilabdacsapatával a Bajnokok Ligája-serleget, és a veszprémi döntőben természetesen ott volt az egész Kovacsics család.

Péter 18 éves kora ellenére már a Csurgó felnőttcsapatában bontogatja szárnyait, míg másfél évvel idősebb bátyja egyelőre a junioroknál szerepel.

– Édesanyám és édesapám is a csurgói klubban kézilabdázott, így szinte természetes volt, hogy mi is követjük a szülői példát – árulta el Péter. – Egyikünk sem bánta meg, mi is olyan sikerekre vágyunk, mint amit Anikó elért, szívmelengető, csodálatos érzés volt, amint a veszprémi Arénában ötezer fanatikus szurkoló biztatta a győri kézislányokat.

Péter egyébként sajnálatos módon az idén a BL-döntőben látta először élőben játszani Anikót, hiszen a legtöbbször a nővérével egy időben lépett pályára a csurgóiakkal.

– Most azonban végre beleszagolhattam egy kicsit a nagy, nemzetközi meccsek légkörébe, Anikó jó példával jár előttünk, egy kicsit úgy éreztük, hogy mi is részesei vagyunk a BL-sikernek. Ezután kétszeres erőbedobással küzdünk azért, hogy a nővérünk nyomába érjünk – fogadkozott Kovacsics Péter.

Erre hamarosan lehetőségük is lesz, hiszen a Csurgó csapata szombaton a Tatabányával találkozik a bajnoki harmadik helyért vívott rájátszás első mérkőzésén.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek