Sport

Grúziában klub őrzi Polgár Judit nevét

szabó

Létrehozva: 2014.03.20.

A grúz politikai élet vezetőivel és kabinetminiszterekkel találkozott Tbilisziben Polgár Judit. Sakkpalota-programját ott is átveszik és alkalmazzák.

Az örményországi, közelebbről jereváni sakk Eb befejezése után két és fél napot töltött Grúziában a világ legjobb sakkozónője, Polgár Judit, aki kétszeresen is büszke. Egyrészt Signagiban a jövőben az ő nevét viseli egy sakk-klub, másrészt a magyar általános iskolai sakkoktatás alapját képező Sakkpalota-programját átveszik a grúzok.

Ez utóbbiról tárgyalt Judit több ottani kabinetminiszterrel, majd a fogadásokon partit váltott mások mellett a miniszterelnök Irakli Garibasvilivel, akit egy sakk-készlettel ajándékozott meg.

Az ország leggazdagabb embere, a volt miniszterelnök Bidzina Ivanisivili szintén meghívta Juditot és férjét, dr. Font Gusztávot. Hétköznapi ember egy percre sem nyer bebocsátást az oligarchához, de Judittal órákon keresztül beszélgetett, majd meghívta a grúz–román rögbimeccsre.

– Életemben először láttam rögbit, és párhuzamot vontam a két sportág között. A sakk kemény szellemi küzdelem, a rögbisek fizikai értelemben néznek erősebb kihívás elé – mondja Judit. És mivel a hazai válogatott nyert, Ivanisvili eldöntötte, hogy új stadiont építtet nekik.

Rapper a fia

Ivanisvili 2012-ben a Forbes-magazin listáján a világ 153. leggazdagabb embere volt 6,3 milliárd dollá-ros (1433 milliárd forint) vagyonával. Fia, Bera Grúzia legismertebb rappere.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek