Sport

A konyhában is verhetetlenek a Polgár lányok

Bors

Létrehozva: 2018.01.21.

Gyermekkorukban a sakkozás valamennyi létező fortélyát elsajátította a három Polgár lány. Arról a Borsnak beszélt először édesanyjuk, Klára asszony, hogy a konyhában is igencsak járatosak. 

– Lányaim szakácstudományát tilos rangsorolni – mondja Polgár Klári –, így sorrendiség mellőzésével említem elsőként legidősebb lányom, Zsuzsa kókuszos csirkemellét, no meg a halat is remekül készíti. Tíz éve adok neki új és még újabb ötleteket arra vonatkozóan, hogy miként használhatja sokoldalúbban a karfiolt és a karalábét. 

Mielőtt Zsuzsa hazautazik az Egyesült Államokból Budapestre, édesanyja a szavát adja neki, hogy megérkezését követően annyi paradicsomos káposztát kap, amennyit csak akar, tudniillik az a kedvence. 

Az Izraelben élő középső Polgár lány, Zsófi – férje származása okán – a grúz ételek specialistája.

– Két fia, Yoav és Alon – no és természetesen a férje is – kedveli a főztjét. Három lányom közül ő tölti a legtöbb időt a konyhában. Húsételeit gránátalmával bolondítja, és idehaza ki nem hagyná a paprikás krumplimat. Tavaly nyáron Budapesten új szokását ismertem meg, szinte állandóan a meggylevesemet, rántott sajtomat követelte.

A legfiatalabb nővér, Judit bolondja a mama borsólevesének, főzelékben pedig mindenevő.

– A sakksportban Oscar-díjas lányom a kacsasültkészítés világbajnoka – említi Klári, majd hozzáteszi: Judit olykor az édesanyja által készített dinsztelt káposzta tálalását meg sem várja, hanem azon melegében az üvegből fogyasztja, mert annyira rajong érte. 

No és persze a családfő sem maradhat ki a finomságokból, Polgár László rendre főzött marhanyelvet kér a feleségétől – és persze meg is kapja. Szabó Sándor 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek