Sport

Imádja pécsi életét Kenderesi - fotók

K. D.

Létrehozva: 2018.05.17.

Forrás: Czerkl Gábor

Imádja Pécset az olimpiai bronzérmes pillangóúszó, Kenderesi Tamás, aki szabadidejét is a baranyai megyeszékhelyen tölti. Egyelőre a szüleivel él a 21 éves sportoló, de már a különköltözésen gondolkozik. Messzire azonban nem szeretne menni. – Engem minden Pécshez köt. Mi nagyon összetartó család vagyunk, nagyszüleim is itt laknak. Nem indokolja semmi, hogy elhagyjam a várost, ám egyelőre nem családi házban gondolkodom. Elég lesz egy lakás a belvárosban – fogalmazott a Borsnak Kenderesi, aki örömmel mutatta meg lapunknak kedvenc helyeit.

Pécsi Nemzeti Színház

Elsősorban a komédiákat részesíti előnyben. Tomival édesanyja szerettette meg a színházat.

– Sűrűn sajnos nem tudok elmenni, de ha időm engedi, a családdal megnézünk egy-egy darabot. Megvan a hangulata, és szeretem, hogy mindenki elegánsan felöltözik, megadjuk a tiszteletet a művészek felé – mondta az úszó.

Horgászat

Fél éve vált a horgászat szerelmesévé. Édesanyjával, nagypapájával és testvéreivel szokott pecázni, ám ebben a sportágban még nem ért el nagy sikereket. Háromkilós ponty volt a legnagyobb fogása.

– A nagy álmom, hogy egy óriás harcsát fogjak. Érdekes, de egyre több közös hobbink van Cseh Lacival. Ő is a horgászik, ráadásul ugyanúgy imádja a filmeket, mint én. Hetente járok moziba, néha egyedül is elmegyek.

Otthon

A biztos pont Kenderesi éle­tében. Három évvel ez­előtt költözött Pécsre, ahol szüleivel és három testvérével él együtt. A legnagyobb öccse, Loránd januárban intett búcsút az úszásnak, míg Péter – Tomi elmondása szerint – a család „fekete báránya”, 13 éves kora ellenére 47-es lába van, ráadásul nem úszásban ért el szép sikereket, hanem cselgáncsban. A legkisebb trónörökös, Marci pedig decemberben lesz kétéves.

– Nem tudom még, hogy nagy családot szeretnék-e. De ez nem csak rajtam múlik majd, a feleségemnek is lesz egy-két szava ehhez...

Széchenyi tér

A főtér szinte minden este zsúfolásig megtelik emberekkel, hangulatos kávézók, éttermek várják a látogatókat. Elsősorban fiatalok törzshelye. Időnként koncerteket is rendeznek.

– Szeretek itt sétálgatni. Barátnőmmel, Fannival gyakran jövünk ide, együtt vacsorázunk, vagy csak beülünk egy üdítőre. Már olyan sűrűn nem ismernek meg az emberek, mint az olimpia után, de így is néha összesúgnak: „itt a sajtbureszes srác”.

Niké-szobor

Ez a kedvenc helye az olimpiai bronzérmesünknek. Nem is csoda, hiszen a kilátás lenyűgöző, a festői Pécs a lábunk előtt hever.

– Gyakran járok ki ide. Elsősorban barátokkal, de Fannit is kihoztam már. Nappal sem csúnya, de éjszaka még gyönyörűbb. Csak óvatosan kell közlekedni, elég egy rossz mozdulat, és hatalmasat zuhanhat az ember.

PTE Deák Ferenc Gimnázium

Négy évig járt ide Tomi, ám a sok edzés és verseny miatt szinte alig volt bent az iskolában.

– Talán ezért nem is nagyon vannak gimis barátaim. Az az igazság, zárkózottabb típus vagyok, nehezen nyílok meg, ezért túl sok haverom sincsen. Akiket viszont közel engedek magamhoz, azok mellett a végsőkig kitartok, mindenben számíthatnak rám. Három-négy ilyen barátom van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek