Sport

Kapitánytörténelem – Csábi Józseffel legalább megvertük Andorrát

Szabó Sándor

Létrehozva: 2018.08.05.

Magyarországon az egyik legtöbbet kritizált állás a labdarúgó-kapitányé. Korábbi szakvezetőkkel idézzük fel a múltat, és azt, hogy azóta mi történt velük. Csábi Józsefen a sor.

Forrás: MTI

Futballhistóriánk három hi­bátlan mérleggel bíró, egymeccses szakvezetőt ismer. Egyikük Csábi, aki együttesével megbízott kapitányként 2013. október 15-én Andorrát sétagaloppban verte 2-0-ra.

– Ha szerencsésebben alakulnak a dolgok, rájátszásmeccset vívhattunk volna a 2014-es vb-döntőért – emlékszik vissza a szakember. – Hollandia meg is verte idegenben a törököket, ám mivel Észtország képtelen volt döntetlent elérni Romániában, a mi esélyünk megmaradt csak elméletinek…

Mindenesetre Egervári Sándor kapitány pályaedzőjeként csodás három és fél évet dolgozhatott. Tény, ha a maiak Izlandot 4-0-ra, illetve San Marinót 8-0-ra megvernék, miként tették azt Egervárival, újra ütőképes lenne a magyar futballválogatott. 

– Amit persze nehéz feledni: 2013. október 11-én Amszterdamban beleszaladtunk egy

8-1-es, Hollandia elleni vébéselejtező-vereségbe. Sanyi már 1-6-nál közölte a kispadon, ez a vég, távoznunk kell.

Aztán aláhúzza, amikor Bernd Storck együttese 2017 júniusában 1-0-ra kikapott Andorrában, morális kötelessége lett volna felajánlani a lemondását, és persze meglepetése akkor sem volt kisebb, amikor Georges Leekens válogatottja a kazahoktól idehaza 3-1-re kikapott – de hát ugye, a belga kapitány is távozott már. Csábi azt állítja, ha az ő idejükben Gera Zoltán nem küzd krónikus sérülésekkel, még biztosabb lett volna a magyar válogatott.

– Az utánpótláscsapatoktól kezdve a Honvéd-felnőttek vezetőedzőjeként, továbbá egymeccses kapitányként kellő rálátásom van a magyar futballra, és ötvenegy évesen hiszek abban, hogy lesz még veretes kihívásom. Ami persze nem jelenti azt, hogy jelenleg a Szolnoki MÁV sportigazgatójaként ne érezném jól magam.

Mérlegen

Amire büszke:

Harmonikusan dolgoztunk együtt Egervári Sándorral.

Amit másként csinálna: 

A hollandokat mindenképpen kiiktatnám a riválisaink közül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek