Sport

Összefogott Jászjákóhalma a beteg Rostásért

szs

Létrehozva: 2018.09.10.

Megható volt nézni, hányan zarándokoltak ki szombaton a jászjákóhalmai futballpályára, ahol a helyiek azért fohászkodtak, hogy a községben élő Rostás Sándor mihamarabb felgyógyuljon. Az 56 éves volt újpesti válogatott labdarúgó májelégtelenséggel, gyomor- és lábfekéllyel küszködik.

Amikor befutott Sándor, dörgött a taps, és kezdődhetett az amatőrök kispályás tornája. A kondérban rotyogott a gulyás, és amatőr íjászviadalt is rendeztek, mi pedig megtudtuk, a nevezett focicsapatok 10-10 ezer forintot fizettek azért, hogy megsegítsék Rostást.

Pályára léptek az egykori újpesti focistalegendák is, akik közül Jurácsik Mátyást a labda tisztelettel magázta, mert olyan ragyogóan osztogatott, míg az egykori jászberényi kiválóság, a volt fradista Dzurják József Rostás korábbi remekléseit ecsetelte. A 12 éves Farkas Márk a gyakorlatban érzékeltette, micsoda remek lövőtechnikára oktatta őt betegeskedő trénere, aki a nap végén átvehette a neki gyűjtött pénzösszeget. 

– Bízom abban, hogy hamarosan jobban leszek – mondta Rostás, aki ­betegsége ellenére azért besegít öccse, István vállalkozásába.

– Ha valaki nem tudná, Sanyi mesteri köszörűs – jegyezte meg Farkas László, a helyi klub elnöke. – De inkább térjen vissza mihamarabb a pályára edzőnek, mert 4-13 éves tanítványai már nagyon várják.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek