Sport

Koemantól kapott tanácsot Németh Vencel

(szabó)

Létrehozva: 2019.06.21.

A 12 éves Németh Vencel nemcsak legendás nagyapjától, Horváth Gábortól kap szakmai tanácsot, hanem Ronald Koeman holland kapitánytól is.

Bár idősebb Horváth Gábor, a Videoton egyko­ri védőjátékosa Végh Tibor és Karsai László után a harmadik legtöbb bajnoki meccset játszotta a fehérvári klubban (317-et), és végig pályán volt a Real Madrid elleni, 1984-es UEFA Kupa-döntő mindkét meccsén, arra talán még büszkébb, hogy két fiú unokája, a 14 éves Noel és a nála két évvel fiatalabb öccse, Vencel menő holland klubokban pallérozódik. Előbbi az ADO Den Haag utánpótláskorú játékosa, utóbbi pedig a NAC Bredáé.

– Anita lá­nyom Hollan­diában dolgozik, négy gyermeke közül kettő, Vencel és Noel futballozik – új­ságolta idősebb Horváth Gábor, a Vi­deoton múzeumigazgatója. – Korábban éveken keresztül az angliai Brentwoodban éltek, a két srác ott kezdett focizni.

Vencel bal oldali védő, bár olykor középpályást játszik. Bal lábbal kifejezetten életerős lövése van a papa jellemzése szerint. Nemrég Ronald Koeman, a Nemzetek Ligájában ezüstérmes holland felnőttek szövetségi kapitánya egy ifjúsági tornán vendégeskedett, és örömmel tett eleget Vencel kérésének, így ké­szült el a közös fényképük. Koeman aligha csábíthatta a tehetséges srácot az Oranje korosztályos válogatottjába, tudniillik a nagypapája kijelentette: egyik unokája sem veszi fel a holland állampolgárságot.

– Elvégre mindketten magyarnak születtek – mosolygott a papa. Vencel amúgy az Ajaxnak drukkol, a bátyja pedig Feye­noord-rajongó.

– A fiam, Gábor 2017-ben tért haza, legutóbb Kuttor Attilának segített az NB I-es Mezőkövesd edzői stábjában, de már visszatért ő is holland földre, ahol a Breda U17-es és U19-es csapatánál edző. Így persze figyelhet unokaöccsére, Vencelre is.    (szabó)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek