Sport

Balázs Attilának ráment a házassága a teniszre

Takács Dóra

Létrehozva: 2019.08.08.

Balázs Attila hazánk második legjobb férfi teniszezője Umagban életében először volt döntős ATP-tornán. Jelenleg 137. a világranglistán, a következő évre kitűzött célja, hogy bekerüljön a legjobb 100 közé.

Forrás: Knap Zoltán

Balázs Attila, aki egy sérülés miatt hét hónap kihagyás után márciusban tért vissza, és azóta élete legjobb formájában teniszezik. Kevesebb mint fél év alatt a 260. helyről a 137.-re lépett elő. Tervei szerint még három-négy éve lehet a profik között.

– Bevallom, nekem a tenisz olyan, mint a postásnak a levél- kiszállítás, munka, nem pedig szerelem. Természetesen játszani szeretek, de ami ezzel a sporttal együtt jár, azt utálom – mondta a Borsnak a 30 éves teniszező. – Kivagyok a sok utazástól, attól, hogy az egyik hotelből a másikba járok, és ehhez még hozzájön, hogy elég rossz alvó is vagyok. Egyszerűen nem szeretek külföldön lenni. Nem vagyok városnézős típus, és fárasztó számomra a ki-, bepakolás is. Viszont, amikor ez tudatosult bennem, akkor már nem volt visszaút.

A tenisz hátulütői a budapesti játékos magánéletére is befolyással voltak, tönkrement a házassága.

– Két éve váltam el a feleségemtől. Nem csak a sportot hibáztatom, de valóban hozzájárulhat egy kapcsolat megromlásához, ha hetekig, hónapokig nem látják egymást a párok – árulta el a Borsnak Attila, aki a kevés szabadidejéből, amennyit csak lehet, a két és fél éves kislányával, Izabellával tölt.

– Az exfeleségemmel jól tudjuk menedzselni a gyermekem felügyeletét. Mindig próbáljuk kihasználni azokat az időket, amiket itthon töltök. Szerencsére a jó viszony megmaradt. Egyet viszont tudok, nem szeretném, hogy a lányomból élsportoló legyen. Attilának a múlt hétvégén sikerült pár napot a Balatonon töltenie, úgyhogy adódott a kérdés: a hekket vagy lángost részesíti előnyben? – Mind a kettő egymás után, mellé pedig egy jó hideg sör – poénkodott a teniszező.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek