Az óceánparton készített gulyáslevest Kovács Miklós kamionversenyző, aki csapattársait kínálta meg a tradicionális magyar étellel.
A hagyományokat követve ezúttal is gulyáslevessel lepte meg versenytársait a nyugat-szaharai Dakhlában a Qualisport Racing magyar pilótája, Kovács Miklós.
– A csapat idén a tizedik alkalommal vesz részt az Africa Race-en, minden verseny pihenőnapján készült gulyásleves – mondta a Borsnak Mészáros Sándor csapatfőnök. – Az ötletgazda Kovács Miklós kamionversenyő, aki saját maga készíti el az ételt. Idén 35 liternyi gulyáslevest. Az alapot már otthon elkészítettük, az lefagyasztva érkezett a szervizkamionban található hűtőben. Kiolvasztás után került a bográcsba a helyszínen beszerzett adalékokkal együtt: a zöldségeket, a húst, a csipetke hozzávalóit a helyi piacon szereztük be.
A két másik magyar alakulat, a Fazekas Motorsport és a Varga Racing Team emberei mellett a kamionos versenytársak közül Noel Essers és Johan Elfrink csapatát is megetették. Sőt egy, a térségben ENSZ-küldetést teljesítő, magyar, svéd, ecuadori és francia katonákból álló csoport is csatlakozott hozzájuk.
– Mindenkinek ízlett az étel. Akik régóta járnak az Africa Race-re, nem csalódtak, akik most kóstolták első ízben, azok le voltak nyűgözve – tette hozzá a csapatfőnök.
A Qualisport Racing – amely 2010-ben megnyerte az Africa Race kamionos kategóriáját – saját konyhát működtet a sivatagi futamokon, hogy a csapat munkatársai hazai ízeket is élvezhessenek, illetve tovább öregbítsék a magyar gasztronómia hírnevét. Idén készült már marhapörkölt és töltött káposzta is.