Elsőként Davide Lanzafame, a Honvéd csatára kóstolhatta meg a róla elnevezett hamburgert. Az ízvilágtól oda-volt meg vissza.
Egy kispesti food truckban (kisbuszból átalakított kajálda) Lanzafaméról elnevezett hamburgert kezdtek árulni. Már tavaly megszületett az ötlet, miután a kispesti napokra piros-fekete hambival készültek, hogy az idén meg a csapat sztárja inspirálja majd a főfogást.
– Csakhogy a járvány miatt az idei esemény elmarad a kerületben – magyarázta a Borsnak a gyerekkora óta nagy Honvéd-drukker tulaj, Szalai Dezső – De ez nem szegte kedvünket, hiszen már januárban felvettük vele a kapcsolatot. Ha valamilyen rendezvényre megyünk, mindig megkérjük a megrendelőt, mondjon két alapanyagot, hogy kicsit személyesebbé tegyük a dolgot. Most is így történt: megkértük az olasz csatárt, válasszon két hozzávalót.
Azt gondolták, majd előrukkol bazsalikommal vagy valamilyen tésztával, ehelyett salátát és fokhagymát választott. Hogy kicsit különlegesebb legyen, az előbbit vékonyan szeletelték, és balzsamecettel idézték meg a mediterrán ízvilágot. A fokhagymából pedig Götz János séf készített egy édes szószt.
– Szerettük volna, ha Lanzafame nálunk kóstolja meg, de jelen helyzetben ez nem jött össze – mondta Szalai, kiemelve: a drukkerek is imádják.
Egyébként már kigondolták, ki lesz a következő Honvéd-játékos, aki név- és ötletadó lesz, de azt nem árulta el. Ellenben azt igen, hogy a jövőben is maradnának a focis vonalon, s mivel Szilasi – jóllehet, nem honvédos – nagyon kedveli Böde Dánielt, megkörnyékezték őt is:
– Bízunk benne, ő már valami igazán férfias hozzávalót talál ki. Monduk véres hurkát!