Sport

Wladár: Lobanovszkij földönkívüli tehetség

Sz. S.

Létrehozva: 2020.10.07.

Orosz-ausztrál edző-apósa, Gennagyij Tureckij halálát követően továbbra is külföldön készül úszóválogatottunk erőssége, Maxim Lobanovszkij.

Forrás: Facebook

Az 1980-as moszkvai olimpia bajnoka, úszószövetségünk elnöke, Wladár Sándor nem fukarkodik a jelzőkkel, amikor gyorsúszó-specialistánk, Lobanovszkij jövőjéről esik szó.

Földönkívüli tehetség, mintha Michael Phelps reinkarnációja lenne.

Fényes jövő elé néz, és a váltónkat is segíti majd – mondja Wladár, majd rátér arra: mivel Lobanovszkij Svájcban edzősködő apósa, Gennagyij Tureckij augusztus 7-én elhunyt, új tréner után kell néznie. De az elnök szerint Lobanovszkij 2021 nyarán 50 gyorson az érmesek között végez majd a tokiói olimpián

– Maxim, illetve svájci úszóválogatott felesége, Tureckij megárvult lánya, Szasa érthetően összetört – folytatja Wladár, aki folyamatosan egyeztet a 24 éves férjjel a leendő trénere személyéről. Tureckij a biomechanikai elemek úszósportban történt alkalmazásával vált sikeredzővé. Amíg együtt dolgozott Svájcban Lobanovszkijjal, óriási mennyiségű izmot „pakolt” a 203 centi magas, orosz gyökerű, rövid pályás Eb-n ezüst- és bronzérmes magyar sportemberre.

Fantasztikus éremhalmaz

A néhai Gennagyij Tureckij az orosz Alekszandr Popovval, a lengyel-ausztrál Michael Klimmel és az ausztrál Ian Thorpe-pal összesen 11 olimpiai, 24 vb- és 21 Eb-aranyérmet szerzett. Ők hárman együtt világversenyen 56 első, 21 második és nyolc harmadik pozíciót gyűjtöttek. Nem semmi.

– Ugyanolyan gyors maradt a vízben, mint korábban volt, a rajtja és a vízfekvése pedig különleges – teszi hozzá az elnök.

– Ismerem az európai mezőnyt, ezért merem állítani: Maximhoz fogható, fantasztikus fizikumú úszó nem létezik. Szövetségünk mindent elkövet a tökéletes felkészülése érdekében. Ugyanolyan bánásmódban részesül, mint Szabó Szebasztián, aki Szerbiából igazolt hozzánk Győrbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek