Sport

Jurácsik részvénytársasággá alakítaná át az Újpestet – interjú

szs

Létrehozva: 2021.10.19.

Kész cselekvési tervvel rendelkezik az ős-újpesti Jurácsik Mátyás az NB I-ben pillanatnyilag utolsó helyezett klub eredményeinek javítása érdekében: részvénytársasággá alakítaná.

Forrás: Bors Archív

Ön piaci alapon keres kiutat? – vetettük fel a 61 éves Jurácsiknak, aki futballozott a lila-fehérek színeiben.

Igen, 10 milliárdos alaptőkével kezdeném a felvirágoztatást – válaszolta a törökbálinti vállalkozó. ­­– Tízezer forintos részvényeket dobnék piacra. Amikor e tervemről beszéltem a Dinó Sporthíradóban, rengetegen felhívtak, és azt kérdezték, mikor és hány részvényt lehet már vásárolni?

Csakhogy nem biztos, hogy Roderick Duchatelet, a jelenlegi újpesti tulajdonos akceptálná az elképzelését.

Ameddig nem tud a tervemről, fölösleges emlegetni. Bármit mondanak róla, hasznos vezető, tíz év alatt esztendőnként 500-600 millió forintot tesz a klubba. A tízmilliárdos pakett 30 százalékát, bő három milliárdot megtartana, ő maradna a többségi tulajdonos. Duchatelet-t olyan személyek veszik körül, akiknek esetleg nem vagyok szimpatikus, és a szövetségtől, tévétől érkező pénzzel elégedettek. Viszont eszem ágában sincs bárki pozíciójára törni.

Ráférne a játékosállomány színvonalának javítása a csapatra!

Nézetem szerint pillanatnyilag egyetlen kiváló futballista van Újpesten: a francia Croizet. A fiam a német negyedik ligában szereplő Wuppertaler SV játékosa, így van rálátásom az ottani utánpótlásra. A 20 év körül német srácok örömmel jönnének. Amúgy az Újpest legutóbb a nevetségesen alacsony évi 1,2 milliárd forint költségvetéssel az NB I-ben hatodik lett, és elhódította a Magyar Kupát.

Vállalná a játékos-megfigyelő szerepkörét is?

Természetesen, hiszen remek német kapcsolatokkal bírok, továbbá újjáépíteném a klub marketing-tevékenységét, és tehetős szponzorokat szereznék.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek