PIHENŐ

Friss hírek jöttek a súlyos sérülést szenvedő magyar válogatott kézisről

Szs

Létrehozva: 2022.03.13.

Francialeckéket vesz betegágyában Máthé Dominik.

Súlyos sérülése miatt vezetni is képtelen Máthé Dominik. A magyar kézilabdázó  bő három hete a THW Kiel elleni Bajnokok Ligája-meccsen súlyosan megsérült. A norvég Elverum magyar légiósának aláfordult a térde, és Oslóban megműtötték. A jobbátlövő a Borsnak elárulta, a sérülést követő napokból nem sokra emlékezik, tudniillik jobbára végigaludta az éjszakákat és a nappalokat.

- Mivel a Kiel elleni korábbi BL-találkozón a térdszalagjaim csúnyán elszakadtak, a fővárosban több órán át műtöttek - mesélte Máthé. - 

Pár napig erős fájdalomcsillapítón éltem, és egyedül nem boldogultam. Persze tudtam, hogy ez lesz, az első hat hét a kritikus, hiszen járni, sétálni sem szabad. Ezért édesanyám kiutazott Nyíregyházáról, ő segít nekem, autóval hordoz a rehabilitációra.

Az ilyen sérülések rehabilitációja legalább egy év.

 

AFotó: Török Attila

- Az oslói műtétemen szintén részt vett norvég csapatorvosom azt tippelte, valamikor március közepén tudom kilencven fokban behajítani a térdemet, ehhez képest 60-70 fokban már most képes vagyok rá - folytatta Dominik, aki idén nem kézilabdázhat, ennek ellenére a térdhajlítgatást követően a felsőtestét erősíti. 

- Bőven van időm arra, hogy videó segítségével francia nyelvleckéket vegyek, elvégre közeledik a végső búcsú ideje, július elsejétől már a Paris Saint-Germainhez köt az új szerződésem – fogalmazott a 22 éves kézilabdázó. - A norvég sajtó sajnálkozik, hogy elhagyom az Elverumot, de hát a franciáknál, a világ egyik legkiválóbb klubjánál kézilabdázni nem akármilyen lehetőség, azzal az eséllyel élnem kell.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek