Bántalmazás

Ájultra rugdosta édesapja a világsztárt

(s)

Létrehozva: 2022.11.08.

A teniszezőnő először mesélt arról, hogy apja és egyben edzője milyen brutális módon ütlegelte egy alkalommal, ráadásul nem sokkal egy világverseny előtt.

Jelena Dokics az ausztrál teniszezőnő Channel 9-nek adott interjújában elárulta: még sohasem mesélt arról, hogy 

16 éves korában, egy héttel a US Open-rajt előtt az apja, egyben edzője ütötte-verte egészen addig, amíg a földre nem zuhant, és ott elveszítette az eszméletét.

A 39 esztendős Jelena, aki jelenleg tévékommentároként dolgozik Ausztráliában, 2022 elején még mindig szenvedett depressziója miatt. Áprilisban megállíthatatlanul patakzottak a könnyei, de a külvilág felé erősnek mutatta magát.  

Nem mondom, hogy most remekül teljesítek, de határozottan a gyógyulás útján haladok.

A sportolónőt kegyetlenül bántalmazta a saját apja

– Néhány nap jobb, mint mások, és néha teszek egy lépést előre, majd vissza, de harcolok, és hiszem, hogy túl tudok lépni a betegségemen. Rendben van, hogy szomorú vagyok, de azt mondom magamban, csak folytasd a küzdelmet. Ez az, amit teszek, és erősebben térek vissza, mint valaha voltam – fogalmazott Jelena a megosztóján.

Djokics egykor a női világranglista 4. helyéig küzdötte fel magát, de erőszakos edzője, édesapja, Damir Djokics folyamatosan vegzálta. Így aztán nem meglepő, hogy Jelena 2014-ben felhagyott az aktív sportolással. Azóta könyvet írt, tenisz-magazinokban publikál, és ott volt tavaly a wimbledoni angol bajnokságon, ahonnan televíziós szakértőként tudósított a Channel 9 csatornának. Ami pedig az édesapját illeti: az 1950-es születésű Damir Dokics aligha teljesen beszámítható férfi, 2009-ben például Szerbia ausztráliai nagykövetét azzal fenyegette meg, hogy kézigránáttal megöli. Ezért 15 hónap börtönre ítélték, de fellebbezését követően büntetését 12 hónapra mérsékelték, így előbb szabadulhatott.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek