Vezér

Meglepetésre készül Rossi, Dzsudzsák bizakodhat

bors

Létrehozva: 2022.11.08.

A mai napon, november 8-án hirdeti ki a magyar labdarúgó-válogatott keretét a szövetségi kapitány, Marco Rossi. Gulácsi Péter sérülésével és Szalai Ádám (nemzeti csapattól) visszavonulásával a visszatérő Dzsudzsák Balázs komoly elismerésben részesülhet.

 November 17-én Luxemburg, 20-án pedig Görögország ellen játszik felkészülési mérkőzést a válogatott, ez lesz az idei év utolsó két nemzeti összecsapása. A csapat remek eredményt ért el a Nemzetek Ligájában, az előkelő második pozíciót szerezte meg a csoportjában, négy győzelem, egy döntetlen és három vereség az idei mérleg. 

Dzsudzsák Balázs (balra), Medgyes Sinan Debrecen DVSC Paks Fotó Kovács Péter Nemzeti Sport
Három év után ismét pályára lép a válogatottban Dzsudzsák Balázs  Fotó: Nemzeti Sport

Marco Rossi, az együttes szövetségi kapitánya november 7-én, délután 14 órától sajtótájékoztatót tart, amin kihirdeti a keretet.

Az már biztos, hogy a csapatban helyet kap majd Dzsudzsák Balázs, akiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a görögök ellen biztosan pályára lép, s búcsúzik a nemzeti csapattól. A 35 éves szélső eddig 108 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ezzel Király Gáborral együtt holtversenyben a legtöbb válogatottsággal rendelkezik. November 20-án azonban egyedüli rekordtartóvá válik majd. 
A játékos legutóbb 2019. november 19-én, a Wales elleni Eb-selejtezőn lépett pályára, azóta nem hívta be csapatba Rossi. Klubcsapatában, a Debrecenben idén rendkívül jó formában futballozik, november 6-án az ő vezérletével győzte le magabiztosan, 3-0-ra a Loki a Vasast.

Érdekesség, hogy az összecsapást a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, aki jelenleg csapatkapitány nélkül várja az utolsó két felkészülési találkozót, miután Szalai Ádám visszavonult a válogatottságtól, Gulácsi Péter pedig hosszú hónapokra kidőlt. Így jöhet képbe akár Dzsudzsák is, aki 2014 és 2019 között már volt a válogatott csapatkapitánya, elképzelhető, hogy a görögök elleni is ő vezeti ki a csapatot a pályára.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek