Gyász

Gyászba borult a sportvilág, legyőzte a betegség a legendát

Létrehozva: 2022.12.16.

Tragikusan fiatalon elhunyt Szinisa Mihajlovics, a szabadrúgások mestere.

53 éves korában elhunyt a korábbi kiváló labdarúgó és edző, Szinisa Mihajlovics – idézi a Nemzeti Sport a család közleményét.

A horvát-bosnyák édesanyától és szerb édesapától származó Szinisa Mihajlovics 2019 júliusa óta küzdött leukémiával.

A kőkemény játékáról, és a támadásokban is aktív szerepéről elhíresült korábbi 63-szoros jugoszláv válogatott hátvéd Vukováron született, első profi klubja pedig az újvidéki Vojvodina volt. Innen a Crvena zvezdába szerződött, majd az időközben polgárháborúba sodródó hazájából Olaszországba vezetett az útja, itt teljesedett ki profi karrierje – írja a lap.

Szinisa Mihajlovics
Fotó: AFP

1992 és 1994 között az AS Roma játékosa volt. A szerb köztévének később azt nyilatkozta, ez volt pályafutása két legrosszabb idénye, ám teljesítményével felhívta magára a Sampdoria figyelmét, amelyet négy éven át erősített. Az 1998 és 2004 közötti időszakban a másik fővárosi nagy klubot, a Laziót erősítette – amellyel megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupájának utolsó, 1998–1999-es kiírását. A  1999–2000-es idényben bajnok lett, 2004-ben kupát nyert, majd még két esztendőt játszott az Interben – itt fejezte be játékospályafutását.

28 alkalommal szerzett gólt szabadrúgásból a Serie A-ban – ezzel a mai napig csúcstartó az olasz élvonalban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek