Zúza és pizza

Megszólalt a szakember, Szoboszlai így bűnözhet a zúzapörkölttel

sk

Létrehozva: 2023.07.06.

Módosítva: 2023.07.06.

Kiderült, hogyan reagálhat kedvenc ételére Szoboszlai Dominik szervezete.

Szoboszlai Dominik új csapata, a Liverpool a világ egyik legprofibb klubja, ahol tényleg minden részletre figyelnek. Így természetesen a játékosok étkezésére is. Nem csak arra, hogy a labdarúgók mit esznek, hanem az alapanyagokra is, valamint, hogyan viselkednek a játékosok az evés alatt: nem ajánlott például közben a mobiltelefon nyomkodása, illetve az a jó, ha a labdarúgók nem kapkodva, hanem lassan veszik magukhoz az ételt - derült ki a Mindmegette cikkéből.

Fotó: Metropol Nagy Zoltán

 

A klub dietetikusa, Mona Nemmer napi négy étkeztetést ír elő a focistáknak, előre meghatározott menüvel. Sőt, főzőtanfolyamot tartanak a játékosoknak, s a családtagokat is megtanítják az ételek szabályszerű elkészítésére.

A legfontosabb szabályok:

  • a húst csak gyengén szabad fűszerezni
  • ételt olajban tilos sütni, csakis párolni
  • a szénhidrát jobbára rizs, vagy burgonya
  • tilos az előregyártott készétel, vagy mártás fogyasztása
  • ajánlott ital a frissen facsart gyümölcslé, valamint a saláta és a különböző magok és gyümölcsök fogyasztása.

 

Ezeket elolvasva furcsa látni, hogy Dominik egyik kedvenc étele a pizza, azt pedig sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy favorizálja a zúzapörköltet nokedlivel. A Bors megkérdezett egy dietetikust, vajon mennyire egyeztethető össze a Liverpool szabályaival Szoboszlai kivánságlistája. A középpályás számára nyilván nem újdonság egy profi klub étrendje, s jó hír, nem kell mindenről lemondania.

Azt tudni kell, hogy a zúzapörkölt nehéz, zsíros étel, megfekszi a gyomrot, ezért meccsek, vagy edzések előtt biztosan nem fogyasztható. Ha van két-három napos pihenőidő, akkor a tányérra kerülhet, ezzel nem lehet baj

- mondta lapunknak Koszta Ágnes dietetikus, aki hozzátette, meglepő módon a pizza nem tiltott az öltözőkből.

- Nem a legnehezebb, négysajtos pizzáról beszélünk, de egy jó minőségű termék még segíthet is a regenerálódásban.

Végezetül jöjjön a Mindmegette zúzapörköltreceptje:

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkezúza
  • 3 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény
  • bors
  • pirospaprika
  • füstölt pirospaprika
  • csípős pirospaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 ek. zsír
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  1. A zúzapörkölthöz megtisztítjuk a zúzát, majd a vékony részeknél mindet kettévágjuk. Ha ezzel elkészültünk, megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni.
  2. A pörkölthöz a zöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk.
  3. Kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd ha aranybarnára pirult, a hagymát is hozzáadjuk. Ha üvegessé vált a hagyma, jöhet a só, a bors, az őrölt fűszerkömény, a paradicsom, a paprika, majd 4-5 perc után a zúza is.
  4. Picit megpirítjuk a zúzát, azután sózzuk, borsozzuk. Miután kifehéredett, felöntjük egy kevés vízzel, majd megszórjuk a csípős, a füstölt és a csemegepaprikával.
  5. Fedő alatt, közepes lángon, néha megkeverve, és ha szükséges, a vizet pótolva készre főzzük 1,5-2 óra alatt. Nagyjából 15 perccel a vége előtt a fokhagymát is hozzáadjuk. Tarhonyával tálaljuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek