Kiderült, hogyan reagálhat kedvenc ételére Szoboszlai Dominik szervezete.
Szoboszlai Dominik új csapata, a Liverpool a világ egyik legprofibb klubja, ahol tényleg minden részletre figyelnek. Így természetesen a játékosok étkezésére is. Nem csak arra, hogy a labdarúgók mit esznek, hanem az alapanyagokra is, valamint, hogyan viselkednek a játékosok az evés alatt: nem ajánlott például közben a mobiltelefon nyomkodása, illetve az a jó, ha a labdarúgók nem kapkodva, hanem lassan veszik magukhoz az ételt - derült ki a Mindmegette cikkéből.
A klub dietetikusa, Mona Nemmer napi négy étkeztetést ír elő a focistáknak, előre meghatározott menüvel. Sőt, főzőtanfolyamot tartanak a játékosoknak, s a családtagokat is megtanítják az ételek szabályszerű elkészítésére.
A legfontosabb szabályok:
Ezeket elolvasva furcsa látni, hogy Dominik egyik kedvenc étele a pizza, azt pedig sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy favorizálja a zúzapörköltet nokedlivel. A Bors megkérdezett egy dietetikust, vajon mennyire egyeztethető össze a Liverpool szabályaival Szoboszlai kivánságlistája. A középpályás számára nyilván nem újdonság egy profi klub étrendje, s jó hír, nem kell mindenről lemondania.
Azt tudni kell, hogy a zúzapörkölt nehéz, zsíros étel, megfekszi a gyomrot, ezért meccsek, vagy edzések előtt biztosan nem fogyasztható. Ha van két-három napos pihenőidő, akkor a tányérra kerülhet, ezzel nem lehet baj
- mondta lapunknak Koszta Ágnes dietetikus, aki hozzátette, meglepő módon a pizza nem tiltott az öltözőkből.
- Nem a legnehezebb, négysajtos pizzáról beszélünk, de egy jó minőségű termék még segíthet is a regenerálódásban.
Végezetül jöjjön a Mindmegette zúzapörköltreceptje:
Hozzávalók:
Elkészítés: