KONDIKAJA

Pillantás a konyhába, Messi és Ronaldo erre a receptre esküszik

(s)

Létrehozva: 2024.01.08.

A versenynaptár zsúfoltabb, mint valaha, a futball iszonyatos tempóban zajlik a gyepen, ezért nem mindegy, hogy milyen étrendet alkalmaznak a világsztárok.

Négy labdarúgó-klasszis étkezési szokásait, kedvenceit vettük górcső alá a The Sun cikke alapján

Cristiano Ronaldót kihozták a sodrából a Messit éltető vendégdrukerek
Ronaldo naponta hatszor étkezik Fotó: AFP

Lionel Messi: marha, bárány, csirke bármikor
A nyolcszoros aranylabdás világbajnok argentin klasszis főleg a marhahús-specialitások rajongója, a mamája Milanesa Napolitana, azaz a rántott sült sztékjéért a világ végére is elmegy (lásd: keretes írásunk). Miami otthonuk konyhájába beépített egy hatalmas rozsdamentes grillezőt, az ott készített csirkét zöldségekkel tálalja. A zöldség biztosítja az élsportoló kiegyensúlyozott étrendjéhez szükséges összes tápanyagot, egyesíti a burgonyában található összetett szénhidrátokat, a sárgarépából származó karotinokat, a kakukkfűből, póréhagymából és hagymában lévő antioxidánsokat. 

Erling Haaland: só és olaj kerülendő
A norvég ász só és olaj nélkül főzött tésztát szeret, neki bármikor jöhet a kardhal, a tengeri sügér és a tengeri keszeg friss zöldségekkel megfőzve. Egy étel viszi a prímet: a kebab pizza.

Dino Zoff: tojások és centik
A vb-t és Eb-t nyert korábbi olasz kapuslegenda a nagymamájának köszönheti a karrierjét. Tizennégy éves korában aprócska srác volt, ezért elutasították a focicsapatoktól. Az elmés nagyi napi nyolc tojást erőszakolt belé, állítja, hogy ennek köszönhetően nőtt nagyra.

Cristiano Ronaldo: csak víz

Naponta hatszor étkezik, mindig kisebb porciókban. Étrendjében a magas fehérje-tartalmú csirke vezet, hozzá avokádó, saláta gyümölcs dukál. Sosem iszik kólát, ragaszkodik a vízhez.
 

Messi-mama mágiája

Hogyan készítsünk Milanesa Napolitanát?
Összetevők: vékonyra szeletelt serpenyős szteakek, tojás, oregánó só, bors, friss zsemlemorzsa, reszelt parmezán sajt, gerezd fokhagyma, finomra darált olíva- vagy növényi olaj, paradicsomszósz, deli sonka, reszelt mozzarella sajt, olasz fűszerezés vagy oregánó
Az elkészítés menete:
Serpenyőben vagy edényben a tojásokat felverjük oregánóval, petrezselyemmel, sóval, borssal.
Egy másik serpenyőbe öntsük a zsemlemorzsát, keverjük hozzá a parmezán sajtot és a fokhagymát.
Egy nehéz serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. 

Mártsuk a sztéket először a tojásos keverékbe, majd a kenyérkeverékbe, tegyük a serpenyőre, főzzük néhány percig, amíg a steak aranybarna színű lesz. Papírtörlővel szűrjük le a sztékeket, tegyük sütőpapíros tepsire. A szték tetejére szelet sonka, paradicsomszósz, mozzarella sajt kerül. Töltsük fel olasz fűszerezéssel, addig tartsuk a sztékeket a brojlerben, amíg a sajt elolvad, majd tálaljuk.





 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek