ÁRVERÉS

Mi történhetett? Váratlanul eladják Schumacher olcsóbb használati tárgyait is

LL

Létrehozva: 2024.05.04.

Luxusóra-gyűjteménye után Michael Schumacher használt cipőit, kesztyűit, sisakjait is meg lehet vásárolni. Még egy üres pezsgős üveg is kalapács alá kerül az F1-legenda ereklyéi közül.

Dörzsölhetik a kezüket és készíthetik a bankkártyájukat a Michael Schumacher ereklyéire vágyó, tehetős rajongók. Néhány napon belül a 10 év ápolásra szoruló legendás Forma–1-versenyző forint-százmilliókra taksált luxusóráit árverezteti el a családja (1,5-2 milliárd forintnyi bevételt remélve a ritka vagy akár egyedi karórákért), augusztusban pedig Schumi olcsóbb egykori használati tárgyaira lehet majd licitálni.

Michael Schumacher 160 ereklyéjét gyűjtötte össze 30 év alatt egy japán rajongója
Michael Schumacher 160 ereklyéjét gyűjtötte össze 30 év alatt egy japán rajongója          Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Utóbbi árverést a Sotheby's aukciós ház szervezi. Összesen 160 tételről van szó, amiket egy japán Schumacher-rajongó tenne pénzzé. Ő három évtizeden át gyűjtötte a kisebb-nagyobb emléktárgyakat a hétszeres F1-világbajnok autóversenyzőtől, de most váratlanul úgy döntött, felkínálja őket másoknak.

A Stern szerint akad, amihez akár már 150 dollárért (55 ezer forint) hozzá lehet majd jutni, de a legértékesebb holmik vételára akár 60 ezer dollárig (22 millió forint) is felkúszhat. Érdekesség, hogy az utóbbi egy replika: annak a sisaknak a pontos másolata, amelyet Schumi 1991 augusztusában, Spában, a Belga Nagydíjon megkezdte az F1-es pályafutását a Jordan istálló beugró pilótájaként. Hasonló összegre saccolják azt a Bell-Benetton sisakot is, amelyet a német versenyző 1994-ben, az első vb-címe évében viselt. Sokat érhetnek a különböző időmérőkön, futamokon viselt overáljai is. 

Még olyan üres pezsgős üveg is akad, amelyet 1989-ben Ayrton Senna és Alain Prost írt alá egy eredményhirdetés után.

Lesznek ugyanakkor lényegesen olcsóbban megszerezhető Schumi-ereklyék is. Várhatóan pár 100 dolláros tételek lesznek a világsztár hajdani baseballsapkái, kesztyűi, cipői, bukósisak-szemellenzői, kulacsai.

Az online árverés augusztus 16-ától szeptember 6-áig tart. A japán gyűjtemény ennek csak egy része lesz: emellett licitre bocsátanak több Ferrari-ritkaságot is, például egy dollármilliókat érő, összetört és teljesen kiégett roncsot, amely egyike volt a széria 13 legyártott példányának.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek