Szupertehetség

„Ő az egyik legnagyobb tehetség a világon” – Máris itt az új Szoboszlai, a City szerződtette

LL

Létrehozva: 2024.05.10.

Szoboszlai Dominikhoz hasonlítják a 14 éves Cavan Sullivant. Egyelőre marad Gazdag Dániel amerikai klubjában, de várja a Manchester City.

Még csak 14 éves, de már a felnőttekkel edz és a harmadosztályban szereplő tartalékcsapatban játszott is Cavan Sullivan, a Philadelphia Union korszakos tehetsége. Az észak-amerikai profiliga (MLS) magyar sztárja Gazdag Dániel klubjánál nevelkedő támadó középpályást máris szerződtette a Bajnokok Ligája- és Premier League-címvédő Manchester Cityt is működtető City Group. Persze a szép jövő előtt álló focistapalánta egyelőre marad az amerikai klubjában, amíg 2028-ban betölti a 18-at.

Szoboszlainak igeni jár a taps a liverpooli játékáért
Egykori salzburgi főnökét Szoboszlai Dominikra emlékezteti a 14 éves amerikai tehetség           Fotó: NurPhoto via AFP

Sullivan kiemelkedő tehetségét a City-szerződésén túl az is jelzi, hogy az Union sportigazgatója, Ernst Tanner szerint ő a következő Szoboszlai Dominik.

Márpedig ha valaki, Tanner tudja, miről – pontosabban: kiről – beszél. A német szakember korábban a német Hoffenheim után az osztrák Red Bull Salzburg akadémiáján is dolgozott. Olyan későbbi futballsztárok fejlődését látta testközelből, mint például Roberto Firmino (korábban: Liverpool), Sadio Mané (korábban: Liverpool, Bayern München), David Alaba (Real Madrid, korábban: Bayern) és Szoboszlai (Liverpool).

Mindehhez képest különösen sokatmondó, hogyan vélekedik Cavan Sullivanről.

– Ő az egyik legnagyobb tehetség a világon. Cavan egyike a három legtehetségesebb fiatalnak, akiket a 30 éves karrierem során láttam. Engem leginkább Szoboszlai Dominikra emlékeztet – áradozott a tiniről Ernst Tanner.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek