SZENNYVÍZ

Három héttel az olimpia előtt óriási a baj Párizsban

(s)

Létrehozva: 2024.06.30.

A nyári olimpián több sportág versenyét rendezik Párizs központjában, a Szajnában. A folyó vize még mindig megbukik a vízminőségi teszteken.

A párizsi polgármesteri hivatal által közzétett tesztek azt mutatták ki, hogy az E.coli baktérium-szint meghaladja a sportszövetségek által megszabott felső határt, jelenti az AP. Még június 18-án az E.coli az elfogadható szint 10-szerese volt, azaz nem esett a Triatlon Világszövetség által alkalmazott 100 milliliterenként (cfu/ml) felső határa alá. 

Párizs olimpia 2024
Fotó: NurPhoto via AFP

A francia hatóságok az elmúlt évtizedben 1.4 milliárd eurót (553 milliárd Ft) költöttek víztisztításra a csatornarendszer javításával, új vízkezelő és -tároló létesítmények építésével. A szennyvízhálózat egy része a 19. századból származik, és részben ez az oka annak, hogy a jelentős viharok (ezekből bőven volt mostanában) után a kezeletlen szennyvíz a folyóba ömlik. A Szajna vízszintje jelenleg magas, ami szintén nem túl előnyös a nyílt vízi úszás és a triatlonsport úszó-számának lebonyolítása szempontjából. A rendezők abban reménykednek, hogy júliusban csapadékmentes lesz az időjárás, és a napsütés is segíti a folyóvíz-szint csökkenését.


 


 


 


 



 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek