Foci-Eb

Így találkozhatnak Szoboszlaiék Schumacherrel, akit rengetegen gyűlöltek

Létrehozva: 2024.06.14.

A korábbi kiváló kapus Franciaországban közellenség lett, még Adolf Hitlernél is jobban gyülölték. Kiderült, Harald Schumacher lesz az Európa-bajnokság kölni nagykövete.

Harald Schumacher lett a nagykövete a kölni helyszínnek a labdarúgó Európa-bajnokságon. A németek kétszeres világbajnoki ezüstérmes egykori kapusa is ott lesz a stadionban, ahol szombaton 15 órától a magyarok megkezdik az Eb-t Svájc ellen. Schumacher 1979 és 1986 között 76 alkalommal szerepelt a nyugatnémet válogatottban, tagja volt 1980-as Európa-bajnok nyugatnémet csapatnak, de ha a neve felmerül, leginkább az 1982-es spanyolországi világbajnokságot, azon belül a franciák elleni elődöntőt emlegetik vele kapcsolatban. Azóta a franciáknál ő a leginkább gyűlölt német, kis túlzással bagyobb közelenség, mint az országot a második világháborúban lerohanó Adolf Hitler.
 

UEFA Euro 2024 Trophy Tour In Cologne
Schumacher is szerepet kap Fotó: NurPhoto via AFP

A franciák elleni elődöntő második félidejében Michel Platini indítására Patrick Battiston rajtolt, Schumacher kifutott a kapujából, a 16-os vonalon felugrott, és nyújtott lábbal repült ellenfele felé. Durván letarolta. 

 

A kapus a csípőjével találta telibe Battiston fejét, aki elterült a füvön. Platini, a franciák háromszoros aranylabdás játékosa később úgy nyilatkozott, attól tartott, hogy csapattársa belehalt az ütközésbe. Battiston elvesztette három fogát és az eszméletét, megsérült a csigolyája, hordágyon vitték le. Schumacher sárga lapot sem kapott, sőt, kirúgással folytatódott a meccs, szóval Charles Corver játékvezető sem állt a helyzet magaslatán.

FOOT-SEVILLE-FRANCE-ALLEMAGNE
Battistont hordágyon kellett levinni a pályáról Fotó: AFP


Ráadásul a kapus reakciói csak tovább fokozták az amúgy is súlyos helyzetet. Miközben a súlyosan sérült Battistont ápolták, Schumacher egykedvűen rágózott, a labdát pörgette a kezén, és rezzenéstelen arccal várta a folytatást. A meccs egyébként 120 perc után 3-3-ra zárult, és 11-es rúgásokkal az NSZK jutott a döntőbe. Franciaországban a sajtóban a "tank", "Gestapo", "SS" és "nácik" szavak szerepeltek a mérkőzés kommentárjában - írja a Ripost.

Íme az eset videón:



 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek