VAR

Büntették a magyarokat az Eb-n, így gyilkolta a videobíró Marco Rossi csapatát

SK

Létrehozva: 2024.06.30.

A magyar fociválogatott mindhárom Eb-meccsén főszerepet játszott a videobíró, amely szinte végig Marco Rossi csapata ellen ítélt. Ez is kellett a kieséshez.

Három csoportmeccset játszott a magyar fociválogatott az Eb-n, két vereség mellett egy győzelem a mérlegünk. Csoportharmadikként csak reménykedhettünk a nyolcaddöntőben, végül nem lett meg a hőn áhított továbbjutás. Ez elsősorban a Svájc ellen mutatott első félidei játék miatt volt, de rajtunk kívülálló tényezők is befolyásolták az eredményeket. Több esetben is a videobíró sújtotta együttesünket. 

Euro 2024: Germany - Hungary
Musiala ellenünk szerzett gólját vizsgálja a VAR Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Svájc-Magyarország 3-1

Az egyetlen meccs volt az Európa-bajnokságon, amelyen a VAR nem okozott kárt a magyaroknak. A svájciak vezető góljánál csak reméltük, hogy lesről született, azonban a visszajátszásból pontosan látszott, hogy a magyar védelem bennragadt, s Duah érvényes gólt szerzett.

Euro 2024: Hungary - Switzerland
A svájci Duah vette be először a magyarok kapuját Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

2. Németország-Magyarország 2-0

A meccs a holland bíró, Danny Makkelie ámokfutásáról marad számunkra emlékezetes. Jelzésrtékű, hogy az UEFA egyik vezető bírója a csoportkör után csomagolhatott is, nem vezet több meccset. A németek elsó góljánál Ilkay Gündogan ütközte le Orbán Willit, Makkelie sípja néma maradt. A VAR nem látott megdönthetetlen bizonyítékot a döntés felülbírálására, érvényben maradt Musiala gólja. Szinte biztos, hogy ha Makkelie lefújja a szabálytalanságot, akkor a VAR azt is jóváhagyja.

 Ugyanezen a meccsen az első félidő végén Sallai Roland "egyenlített", les miatt azonban nem adták meg a találatot. Mint ahogy az is jót tett volna legalább a magyar gólkülönbségnek, ha a 90. percben a bíró befújja Emre Can tizenhatoson belüli kezezését.

3. Magyarország-Skócia 1-0

A meccs 70. percében semmi nem volt fontosabb annál, mi történik a borzalmas ütközés után Varga Barnabással. Az esetet ugyan vizsgálták a VAR-szobában, de nem ítéltek a magyaroknak tizenegyest. Utólag jobban belegondolva járt volna a büntető, hiszen a csatár a legsúlyosabb sérülést azzal szenvedte el, hogy a skótok kapusa az arcába könyökölt. Ezt később a bírók főnöke, Roberto Rossetti is elismerte, járt volna a tizenegyes.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Angus Gunn nem kímélte Vargát Fotó: AFP

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek