Ütközés

Elképesztő, mi miatt maradhat le az angolok új sztárjának édesapja fia legfontosabb meccséről

LM

Létrehozva: 2024.06.29.

Anglia vasárnap délután (18:00, M4 Sport) Szlovákia ellen mérkőzik meg az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A csapatba berobbanó Marc Guéhi elárulta, édesapja nem mindennapi indok miatt maradhat le a helyszíni szurkolásról.

Anglia a mutatott játéka alapján egyáltalán nem brillírozott az Európa-bajnokság C csoportjában, de öt pontjával így is sikerült a négyes élén végezni. A nyolcaddöntőben Szlovákia ellen játszik Gareth Southgate csapata. A szövetségi kapitány eddig kevés pozitív kritikát kapott a tornán, Marc Guéhi szerepeltetése azonban egyelőre telitalálatnak bizonyul.

England v Slovenia - EURO 2024
Marc Guéhi beverekedte magát az angol válogatott kezdőcsapatába Fotó: Anadolu via AFP

A 23 éves középhátvéd a Premier League tavaszi szezonjában nagyon elkapta a fonalat a Crystal Palace együttesével, így élete eddigi legnagyobb lehetőségét kapta a válogatott meghívóval. Guéhi eddig mindhárom csoportmérkőzést végigjátszotta, John Stonesszal pedig nagyon stabil teljesítményt nyújt a védelem tengelyében, nem véletlen, hogy az angolok eddig csupán egy gólt kaptak.

Guéhi azonban némileg csalódott az elődöntő előtt, édesapja, John Guéhi ugyanis aligha fogja élőben látni fiát vasárnap délután. A távolmaradás oka nem mindennapi. A The Sun azt írja, hogy John istentisztelet tart vasárnap a lewishami templomban, így kétséges, hogy odaér-e ezután Gelsenkirchenbe. Szerbia ellen hasonló volt a helyzet, ott sikerült kijutnia a stadionba, de az a találkozó este 9-től kezdődött. 

Általában isten az első. A templomban lesz majd, de később még felbukkanhat, jelenleg nem tudom. Hamarosan megkérdezem tőle, hogy ide fog-e érni

 - mondta a nem mindennapi helyzetről Marc Guéhi. 

A 23 éves futballista továbbá a kapushelyzetről is beszélt. A keretben ott van a klubtársa, Dean Henderson, ám nem ő, hanem Jordan Pickford az angolok első számú hálóőre. Róla Guéhi azt mondta, hogy először furcsa volt neki, hogy ennyit Pickford kommunikál, de nincs ellenére, sőt, ez sokat neki a védekezésben.

Guéhi 2021 óta a Crystal Palace játékosa, anno a Chelseatől érkezett a szintén londoni csapathoz. Ha azonban így folytatja az Eb-n, nem sokáig fog az előző idényben 10. helyzett csapatnál maradni.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek