Foci

Marco Rossi szomorúan vallotta be: nem élvezte az Európa-bajnokságot

SK

Létrehozva: 2024.06.27.

Módosítva: 2024.06.27.

A hazautazás előtt tartott sajtótájékoztatót Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya. Beszélt az Európa-bajnokságról, a csalódásáról és a jövőjéről is.

Georgia 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel eldőlt, hogy Magyarország csoportharmadikként sem lehet ott a nyolcaddöntőben a labdarúgó-Eb-n. A csapat vasárnap óta a szállodájából követte a fejleményeket, s végig bízott a kedvező eredményekben, szerda éjjel el kellett fogadni a tényt: nincs tovább.
Erről is beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány csütörtök délelőtt a sajtótájékoztatón.

 

 

- A portugálok veresége után nem beszéltem senkivel csak a csapat szakmai stábjával, megosztottam néhány gondolatot az Eb-ről. Mindenki csalódott volt, mert sokat számolgattunk, és végül nem jutottunk tovább. Nehéz megemészteni, hogy nem sikerült. Nekem nehéz most a jövőre gondolnom rövid és hosszútávon, tiszta fejjel kell megtennem, mert most inkább stresszes vagyok. 

A szakember kiemelte, mi volt az, amiért most nem örülhetünk.

Rosszul kezdtünk Svájc ellen, sőt borzalmasan az első félidőben, mint kiderült, ez volt a kulcs. Az első meccs a kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ez nem sikerült, de nem akarom kritizálni a játékosaimat. Németország ellen nem hiszem, hogy többet tudtunk volna tenni. Skócia ellen nyertünk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik

- idézi a Metropol Rossit. 

A kapitány elismerte, az idei torna jóval stresszesebb volt a számára, mint a három évvel ezelőtti. Kevés pillanat volt, amit valóban élvezett volna.

- Nem tudtam élvezni ezt az Eb-t. Ha ki kellene emelnem egy eseményt, talán azt a pillanatot mondanám, amikor a játékvezető lefújta  a Skócia elleni meccset. A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesseb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek