Betegség

"Nehéz volt az első pár nap" – legyőzte a rákot Marco Rossi embere

LM

Létrehozva: 2024.06.19.

A magyar labdarúgó-válogatott ma Németország ellen javíthat (18:00, M4 Sport) az Európa-bajnokságon. Könnyen lehet, hogy Marco Rossi ezúttal Gazdag Dánielnek is lehetőséget biztosít majd. A középpályás 18 éves korában a rákot is le tudta győzni.

A magyar labdarúgó-válogatott múlt hét szombaton 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen az Európa-bajnokságon. Ma Németország ellen javíthatnak Marco Rossiék, ez azonban nem ígérkezik egyszerű feladatnak. A házigazda együttes a nyitómérkőzésen komoly erődemonstrációt tartva, 5-1-re kiütötte Skóciát. Rossi minden bizonnyal több változtatást eszközöl majd a csapaton, így elképzelhető, hogy Gazdag Dániel is lehetőséget kap majd az olasz kapitánytól.

Gazdag Dániel a rákot legyőzve jutott el a magyar válogatottig  Fotó: AFP

A 28 éves támadó középpályás a Honvédban nevelkedett és egészen 2021-ig a kispesti együttest erősítette. Ezt követően aláírt a Philadelphia Unionhoz, az évek alatt pedig az amerikai bajnokság egyik meghatározó játékosa lett. Már 61 gólt termelt a csapatában, amivel máris klubrekorder lett. Pályafutása legelején azonban rögtön egy ijesztő hírt kapott.

18 éves voltam, amikor heredaganatot találtak nálam 

nyilatkozta még 2019-ben Gazdag Dániel.

– Abból a szempontból szerencsés voltam, hogy időben észrevettük, sőt olyan hamar kiderült, hogy kezelésekre sem kellett járnom, egy műtétet kellett végrehajtani, ami megoldotta a problémát. Nehéz volt az első pár nap, amikor kiderült, hogy mi a baj, de szerencsére jól kezeltem, sikerült pozitívan állnom az egészhez. Az orvosok is biztattak, mondván még időben észrevették, így jó eséllyel nem lesz komolyabb problémám, és azzal kapcsolatban is megnyugtattak, hogy nem kell aggódnom, lehet gyermekem a jövőben.

A családalapítás pedig valóban sikerült neki. Szerelmével, Grétával két közös gyermeküket, Danikát és Maximot nevelik. Gazdag eddig 25 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, ezeken a meccseken négy gólt szerzett. Legutóbb két évvel ezelőtt, az Anglia ellen 4-0-ra megnyert összecsapáson talált be.

A játéknap programja:

Horvátország-Albiánia 15.00

Németország-Magyarország 18.00

Skócia-Svájc 21.00

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek