Ronaldo

"Nem sok évem van hátra" - Cristiano Ronaldo óriási ajándékot kapott

(s)

Létrehozva: 2024.06.14.

A portugál labdarúgó-szupersztár, Cristiano Ronaldo hatodik Eb-jére készül, és ez rekord az öreg kontinens bajnokságainak történetében.

A balul sikerült világbajnokság után sem ment el a kedve a válogatott focitól Cristiano Ronaldónak. A portugálok 39 éves szupersztárja is ott lesz a németországi Eb-n. Sőt, legutóbb is jelezte, nem felejtette el, hogyan is kell gólokat lőni.

Ronaldo duplázott az írek elleni felkészülési meccsen Fotó: AFP

Nem sok évem van hátra a futballpályán 

- mondta Ronaldo az ESPN-nek, miután kétszer is betalált az Írország elleni felkészülési mérkőzésen (3-0). - Ajándék 35 életév után játszani, én 39 vagyok, és minden esztendőm arról szól, hogy jól érezzem magam. Gólt szerezni a válogatottban különleges érzés. A nemzeti csapat a szerelmem, az Eb-t megnyerni álom. Száz százalékig profi vagyok, készen állok a küzdelemre fizikailag és  lélektani értelemben egyaránt.
A németországi fellépése Eb-rekord, hatszor senki sem szerepelt még kontinensbajnokságon. Emlékezetes, a 2022-es katari vb-n Portugália utolsó két meccsén a kispadot koptatta, mert az akkori szövetségi kapitány Fernando Santos nem számolt vele. A jelenlegi szakvezető, Roberto Martinez „egyedülállónak” minősíti az ászt.

- Nincs még egy játékos a világ futballjában, aki be tudja hozni azt, amit Cristiano az öltözőbe csempész, ezért csapattársai kötelessége segíteni őt

 - mondta  Martinez. 
Ronaldo karrierje első Európa-bajnokságán ezüstérmes lett, hazai pályán, Portugáliában a görögök verték őket a döntőben. 2016-ban ők viccelték meg a házigazdákat, a franciaországi döntőben 1-0-ra nyert Portugália.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek