Európa-bajnokság

Nem győznek bocsánatot kérni az olaszok, így reagáltak a súlyos kudarcra

Létrehozva: 2024.06.30.

Olaszország csalódást okozott a labdarúgó Európa-bajnokságon, hiszen címvédőként már a nyolcaddöntőben kiesett. Luciano Spalletti magára vállalta a felelősséget.

A címvédő olasz válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a magyarok csoportjából továbbjutott Svájctól a németországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében, ezzel búcsúzott a további küzdelemtől. A berlini Olimpiai Stadionban rendezett mérkőzésen Olaszország nem találta az ellenszert a rivális játékára, a találkozó két gólját Remo Freuler és Ruben Vargas szerezte.

Euro 2024: Switzerland - Italy
Spalletti magára vállalta a felelősséget Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Fájdalmas így kiesni, mindenkitől elnézést kérünk. Megérdemelték a svájciak. Az egész mérkőzésen küszködtünk. Az első félidőben túl sok labdát vesztettünk, a második félidőben jobban akartunk kezdeni, de helyette rögtön kaptunk egy gólt. Szükség van a mea culpa-ra, felelősséget kell vállalni és bocsánatot kell kérni. Sokkal jobban kellett volna teljesítenünk." - mondta az olaszok kapusa, Gianluigi Donnarumma.

Az olaszok szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti is bocsánatot kért, és magára vállalta a felelősséget.

"Nincs hibáztatás, mert a felelősség az enyém: ez soha nem a játékosokon múlik. De nem félek, az első naptól kezdve nyomás alatt vagyok, próbálok nyugodtan dolgozni. Ez nem olyan botrányos eredmény, mint amilyennek az emberek beállítják. Egy kemény csoporton jutottunk túl. De az alapokat tekintve ennek a csapatnak nem volt igazi személyisége. És ez az, amit megtanultunk ezen az Eb-n." - mondta Spalletti.

Svájc a legjobb nyolc között a vasárnap sorra kerülő angol-szlovák nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik majd jövő szombaton, Düsseldorfban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek