SCHICK-SOKK

Csak sajnálni lehet: hiába próbálják összedrótozni az Eb-gólzsákot?

LL

Létrehozva: 2024.06.26.

Patrik Schick több válogatott meccset hagy ki sérülés miatt, mint amennyit játszik. A csehek szerdán legjobbjuk nélkül küzdhetnek a továbbjutásért az Európa-bajnokságon.

Ez már hihetetlen, már megint beütött a krach Patrik Schicknél. Könnyen lehet, hogy a pályafutása során csapások sorát elviselni kénytelen csatárnak véget ért a németországi Európa-bajnokság. Pedig a 2021-es tornán a gólkirály Cristiano Ronaldóval holtversenyben 5 találatig jutott, ráadásul egy 45 méteres álomgóljával Puskás-díjra is jelölt center most is kitett már magáért. De éppen, miután legutóbb, Grúzia ellen egyenlített (1-1), percekkel később ápolást, majd cserét kért. A 28 éves játékosnak ez már a 20. sérülése, összesen mintegy 130 klub- és válogatottbeli meccset kényszerült kihagyni.

Csoda lenne, ha Patrik Schicket összedrótoznák a törökök elleni, döntő jelentőségű csoportmeccsr
Csoda lenne, ha Patrik Schicket összedrótoznák a törökök elleni, döntő jelentőségű csoportmeccsre        Fotó: Mateusz Slodkowski / Getty Images

Amikor a cseh válogatott a szurkolóihoz vonult megköszönni a biztatást, Schick egy tévéinterjú után bekötözött vádlival, lassan sántikált a társai után. Csodával határos lenne, ha összefoltoznák a szerdai (21.00, tv: M4 Sport) csoportmeccsre, amelyen eldől, hogy a gyenge kezdés (a Grúzia elleni döntetlen előtt a 92. percben 2-1-re elvesztett meccs a portugálokkal szemben) dacára sikerül-e továbbjutniuk a nyolcaddöntőbe. Egy biztos: egyelőre a válogatottnál maradt, az orvosok és terapeuták foglalkoznak vele. A felépülése versenyfutás az idővel. Nagy kérdés, hogy ha vállalhatja is a játékot, mennyi időre és milyen állapotban.

Nem vagyunk optimisták a sérülésével kapcsolatban

– ismerte el a minap Ivan Hasek szövetségi kapitány, aki a reménykedés helyett inkább "törékeny" gólzsákja helyettesítésén töri a fejét.

Ráadásul nem csak a gyakori sérülések miatt járt rá a rúd. Miután Schick már 20 évesen topligás légiósnak állt, és remek szezont produkált a Sampdoriában, 2017 nyarán szinte már szerződtette is a Juventus az óriási tehetségként berobbant, remek felépítésű cseh csatárt. Az olasz sztárklub azonban hiába állapodott már megmindenben vele és a genovai kenyéradóival is, az utolsó pillanatban lemondott róla: két orvosi vizsgálatot is elvégeztek rajta, és egyiken sem felelt meg szívproblémák miatt. Végül az AS Roma igényt tartott rá, de óvatosságból eleinte csak kölcsönjátékosként. Végül egy év múltán 42 millió euróért (16,6 milliárd forint) megvették a Farkasok, de 2019-ben már ők is kölcsönadták a német RB Leipzig csapatába. Végül jóval nyomottabb áron, 26,5 millió euróért (10,5 milliárd forint) vette meg a Leverkusen, ahol már negyedik éve szolgál. Ha éppen egészséges...

A cseh válogatottban 20 éves kora óta 40 mérkőzésen 20 gólt szerzett, ennek negyedét az előző Eb-n! 

Schick félpályától lőtt csodagólja a YouTube-on tekinthető meg:

A hétvégi, 6. Eb-góljával pedig megdöntötte Milan Baros eddigi cseh rekordját (5).

Ugyanakkor a 40-nél jóval több meccset kellett sérülten kihagynia. Ha a társai – várhatóan már megint nélküle – nem tudják legyőzni Törökországot, ennyi volt számára a 2024-es Eb-szereplés.

A szerdai Eb-program

E csoport:

18.00: Szlovákia-Románia

18.00: Ukrajna-Belgium

Az állás: 1. Románia 3 pont (3-2), 2. Belgium 3 (2-1), 3. Szlovákia 3 (2-2), 4. Ukrajna 3 (2-4)

F csoport:

21.00: Csehország-Törökország

21.00: Grúzia-Portugália

Az állás: 1. Portugália 6 pont (5-1), 2. Törökország 3 (3-4), 3. Csehország 1 (2-3), 4. Grúzia 1 (2-4)

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek