Átok

Merész vállalás, csatártemetőbe érkezett a világhírű magyar focista

LM

Létrehozva: 2024.07.22.

Nem sokáig maradt csapat nélkül a magyar válogatott támadó. Ádám Martint a görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz szerződtette. Az elmúlt időszakban nem sok babér termett a magyar csatároknak, Ádámnak régóta tartó átkot kell megszüntetnie.

Ádám Martin élete az Európa-bajnokság óta jelentősen felfordult. Először a Svájc elleni találkozó után az egész világ felfigyelt rá és viccet csinált belőle a nem mindennapi megjelenése miatt. Hiába tett azonban összességében pozitív benyomást a kontinenstornán, klubcsapatának, az Ulszannak így sem kellett és szerződést bontott vele. Első körben az angol másodosztályból érdeklődtek iránta, ám a befutó végül az Aszterasz Tripolisz lett.

Ádám Martin
Ádám Martin Görögországban próbálkozik Fotó: NurPhoto via AFP

A görög együttes 2008 óta stabil tagja a görög élvonalnak, ám általánosságban a középmezőny végén szokott szerepelni. Ádámnak jó esélye van arra, hogy a kezdőcsapatba kerüljön, valamint a csapat beadásokra és pontrúgásokra épülő játéka kifejezetten feküdhet neki. A 29 éves csatár felett egyelőre azonban ott lebeg egy átok, a magyar támadók ugyanis az elmúlt években rendre befürödtek Görögországban.

Ádám Martin elődjei

Torghelle Sándor 2005-ben az angol élvonalat hagyta ott a Panathinaikosz kedvéért. A Bajnokok Ligájában ugyan öt alkalommal is pályára lépett, a bajnokságban azonban epizódszereplő volt. 11 bajnokijából mindössze kétszer kezdett, gólt nem szerzett. 2006-ban a PAOK-nál próbált szerencsét. Ott már hiába játszott többet, 1460 perc alatt (24 bajnoki) mindössze egy találatot tudott elérni, így nyáron ingyen engedte el a klub Németországba.

Németh Krisztián 2009-ben az AEK Athénnál volt kölcsönben, a Liverpool itt szerette volna felépíteni. Az akkori nagy tehetség kapott is sanszot a bizonyításra, 17 bajnokin pedig három góllal és két gólpasszal nyitott. A kölcsön lejáratát követően az Olympiakosz 1,2 millió eurót (464 millió forint) sem sajnált érte, itt viszont nem tudott kiteljesedni. Másfél év után újfent nevelőklubjánál, az MTK-nál találta magát, amely ingyen szerződtette.

Rudolf Gergely 2011-ben hivatalosan a Genoa játékosa volt, ám a klub kölcsönadta a Panathinaikoszhoz. A magyar válogatott támadó Olaszországban nem igazán találta a góllövő cipőjét, a formája pedig Görögországban sem javult. Sérülései miatt csupán nyolc bajnoki jutott neki, ezeken egy gólt szerzett, az élcsapat pedig ezután, nem váratlan módon nem szerződtette végleg. Ezt követően Rudolf hazatért és a Diósgyőr játékosa lett.

Legutóbb Ugrai Roland próbálkozott Görögországgal, neki pedig sikerült két szezont lehúznia az Atromitosznál. A kezdőcsapatba rögtön bekerült, és 9 bajnokin három góllal és egy gólpasszal nyitott. Utána azonban súlyos sérülést szenvedett, ebből pedig nem tudott visszatérni a kezdeti formájához. 12 bajnokin már csak egy gól jött, a kezdőből kikerült, 2020 februárjában visszatért a Honvédhoz.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek