Változás

Az angolok már tudják, eldőlt Szoboszlai sorsa a Liverpoolnál

LM

Létrehozva: 2024.07.10.

Arne Slot érkezésével jelentős változások várhatóak a Liverpoolnál. A holland szakember túl van az első nagyobb interjúján, az angolok pedig már azt is tudják, hogy mi vár Szoboszlai Dominikra.

Jürgen Klopp kilenc év után búcsút intett a Liverpoolnak, a német szakember az utolsó évében Ligakupát nyert a csapattal. Először Xabi Alonsót, majd Ruben Amorimot dobták be a lehetséges utódjának, a befutó azonban mégis Arne Slot lett, aki a Feyenoordot hagyta ott az angol sztárklubért.

Arne Slot fejében már kialakult a Liverpool új kezdőcsapata Fotó: AFP

Slot nemrég az együttes hivatalos oldalának adott hosszú interjút, ezt követően az angolok elkezdték megfejteni a holland várható taktikáját. A Mandiner a The Sun hosszas elemzését szemlézte, amelyből kiderül, hogy az új vezetőedző marad a 4-3-3-as formációnál. A kezdőcsapatban azonban változásokat tervez. Trent Alexander-Arnoldot egy sorral feljebb tolva, védekező középpályásként játszatná, az ő helyét Joe Gomez örökölné meg. Nagy meglepetésre Jarell Quansah megnyeri a versenyfutást Ibrahima Konatéval szemben.

Ami Szoboszlai Dominikot illeti. A 23 éves futballista az előzetes várakozások szerint visszakerül a kezdőcsapatba. Ő a tavaly megszokott helyén játszana, mellette Alexander-Arnold és Alexis Mac Allister lenne. Elől Mohamed Szalah és Luis Díaz helye biztos a két szélen, ám Darwin Núnez helyett Slot inkább a honfitársát, Cody Gakpót erőltetné.

Szoboszlai jelenleg még a megérdemelt pihenését tölti, hamarosan pedig csatlakozik az angol sztárcsapat edzéseihez. A Liverpool július végén az Egyesült Államokba utazik felkészülési tornára, ahol többek között a Betisszel, a Manchester Uniteddel és az Arsenallal is összecsap.

A The Sun szerint így nézhet ki a Liverpool kezdőcsapata a 2024/25-ös szezon őszi idényére:

Allison – Gomez, Van Dijk, Quansah, Robertson – Alexander-Arnold, Szoboszlai, MacAllister – Szalah, Gakpo, Diaz.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek