Szomorú

Az olimpia legszomorúbb pillanata, Szilágyi Áron 16 év után kapott ki

Létrehozva: 2024.07.27.

Módosítva: 2024.07.27.

Ez most tényleg váratlan volt. A háromszoros olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron a legelső meccsén kikapott az olimpián.

Nem nyeri sorozatban negyedik egyéni aranyérmét az olimpiákon Szilágyi Áron. A magyar kardozó már azzal történelmet írt, hogy sorozatban háromszor, Londonban, Rióban és Tokióban is megnyerte az olimpiát ugyanabban a számban. Idén is a kardozók egyéni versenyének elsőszámú esélyeseként érkezett Párizsba. Ehhez képest a legelső meccsén, már a legjobb 16 közé jutásért kikapott.

szilágyi áron
Szilágyi Áron kikapott / Fotó: Origo

Szilágyi Áron esélyesebb volt

A világranglista-5., háromszoros olimpiai címvédő Szilágyi Áron ugyanebben az idősávban a kanadai Fares Arfa ellen nyitotta a sort. Szilágyi váratlan módon 0-6-tal kezdett, nem találta a rést a 29 éves riválisán - írta helyszíni tudósításában az Origo. A magyar klasszis azonban nem omlott össze, sorozatban szerzett négy tust, így már csak kéttus volt a különbség. Ám a kanadai ismét belelendült, és 10-4-es előnyre tett szert. 10-6-ra szépített Szilágyi, de ezután nem csökkent a különbség, a kanadai pedig 15-8-ra győzött, és megfosztotta Szilágyit attól a lehetőségtől, hogy sorozatban negyedszer is olimpiai bajnok legyen.

Szilágyi elismerte, ellenfele mindenben jobb volt, s borzasztóan csalódott.

Annyira sokkolt ez az asszó, hogy még csak dühös vagy csalódott sem vagyok. Alapvetően jó érzésekkel jöttem ide, egy éremben reménykedtem, abszolút nem gondoltam volna, hogy így legyőznek. Ha leülepedett, megpróbálok fókuszálni a csapatversenyre

- mondta az Origónak a nagy bajnok.

Ezelőtt utoljára 18 évesen, 2008-ban a Pekingben kapott ki Szilágyi az olimpián egyéniben. Szilágyi Áron veresége azt jelenti, hogy idén egyéniben érem nélkül maradt, de csapatban még javíthat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek