Beszólás

Egyre nagyobb a baj, már senki sem védi meg Ronaldót

LM

Létrehozva: 2024.07.04.

Cristiano Ronaldo egyre nagyobb slágertéma az Európa-bajnokságon, ám nem a legjobb értelemben. Teljesítménye már csak árnyéka korábbi önmagának, korábbi edzője, Sir Alex Ferguson pedig nem látja értelmét annak, hogy a portugál megcélozza a 2026-os világbajnokságot.

Cristiano Ronaldo az idei labdarúgó Európa-bajnokságon is kiemelt figyelmet kap, ám ennek most aligha örül. Ronaldo a csoportkörben mindhárom találkozón a kezdőben kapott helyet a portugál válogatottban, ám gólt nem tudott szerezni. Ezt követően a negatív sorozata Szlovénia ellen is folytatódott a nyolcaddöntőben. A 39 éves futballista büntetőt rontott a rendes játékidőben, ami után elsírta magát, három kiváló helyről járó szabadrúgást elpuskázott, és a mezőnyben is teljesen súlytalan volt.

Sir Alex Ferguson szerint Ronaldónak nem kellene már a következő világbajnokságot erőltetni Fotó: AFP

Portugália a mindent védő kapus Diogo Costa szenzációs teljesítményével megnyerte a tizenegyespárbajt, ezzel ott van a negyeddöntőben, ahol Franciaország lesz az ellenfele. Ronaldo hiába lassan 40 éves, azt már korábban kijelentette, hogy még mindig éhes a sikerre és szeretne ott lenni a 2026-os világbajnokságon.

Korábbi edzője, a legendás Sir Alex Ferguson ezzel kapcsolatban szólalt meg a SportBild-nek, és nem közelítette meg optimistán a helyzetet.

Nem tudom elképzelni, hogy Ronaldo ott legyen a 2026-os vb-n. A futball még ennél is gyorsabb és atletikusabb lesz az elkövetkező években

 – fogalmazott lényegre törően a Manchester United egykori kiváló vezetőedzője. „Emellett a középcsatároknak szánt hely is egyre szűkebb lesz. A védőkkel ellentétben a csatároknak nehezebb a legmagasabb szinten játszani, ha idősebbek. Egy-két további cím nem jelentene sokat számára, mert egyedülálló karriert futott be.”

Ferguson 2003 és 2009 között edzette Ronaldót a Manchester Unitednél. Irányításával a portugál támadó világklasszis futballistává vált, minden jelentős trófeát bezsebelt a klubbal, 2008-ban Aranylabdás lett. 2009-ben végül a Real Madrid akkori világrekordot jelentő, 94 millió eurós összegért (36 milliárd forint) igazolta le.

@borsonline Szoboszlai luxusnyaraláson piheni ki az Eb fáradalmait. A Liverpool játékosa barátnőjével, Borkával Olaszországban nyaralt. #bors #euro #szoboszlai #szerelem❤️ #ronaldo #malen #sneaker #eb #news #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek