HULLÁMVASÚT

Csak kapkodjuk a fejünket: így alakul Marco Rossi játékosainak a sorsa

LL

Létrehozva: 2024.07.04.

Módosítva: 2024.07.04.

Magyar focistát figyel a Manchester United, újabb topligás légiósaink lehetnek. Sallai Roland még jobb helyre mehet a német középcsapatból.

Az Európa-bajnokság hajrájához közeledve, lassan beindul a labdarúgás nemzetközi átigazolási piaca. A magyar válogatott ugyan már a csoportkör után kénytelen volt hazajönni, de Marco Rossi szövetségi kapitány játékosai közül kifejezetten sokan állnak – vagy állhatnak – sorsfordító klubváltás előtt.

Sallai (a német Rüdigerrel csatázva) volt a mieink legjobbja az Eb-n, kapós is a topligás kluboknál
Sallai (a német Rüdigerrel csatázva) volt a mieink legjobbja az Eb-n, kapós is a topligás kluboknál         Fotó: Koncz Márton / Nemzeti Sport

A Bors az alábbiakban összefoglalja közülük az öt legjelentősebbnek ígérkező átigazolásban érintett focista jelenlegi helyzetét.

Sallai megcsinálta a szerencséjét

Kétségkívül Sallai Roland volt a Rossi-csapat legjobbja az Eb-n. Őt jövő nyárig köti szerződés a német Freiburghoz, de a Sport Bild információja szerint megállapodott a klubvezetőkkel: idén nyáron távozik. Ez mindkét félnek ideális, hiszen a magyar támadó régóta még erősebb csapatba vágyik, jelenlegi kenyéradói pedig most utoljára kérhetnek jelentős összeget a magyar-skót (1-0) meccs legjobbjának.

A portál szerint Sallai az angol Premier League-be vágyik (ott Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos után már a harmadik légiósunk lehet; korábban a West Ham United érdeklődése tűnt a legkomolyabbnak). Jelenleg ugyanakkor meg nem nevezett spanyol klubok mellett az olasz Bajnokok Ligája-induló Bologna csábítja.

Kerkezzel szemez az MU

Leginkább az előző Premier League-szezonban nyújtott teljesítménye alapján lenne vevő továbbra is Kerkez Milosra a Manchester United. A Givemesport friss jelentése szerint a 20 éves balhátvéd előkelő helyen található a legutóbb csak 8. helyen végzett angol sztárklub kívánságlistáján.

Az Eb után odahaza, a vajdasági Verbászon pihenő Kerkez (akit már az Arsenallal, a Chelsea-vel és a Liverpoollal is összeboronáltak a szigetországi lapok) klubváltása ugyanakkor egyelőre kérdéses. Egyes hírek szerint jelenlegi csapata, a Bournemouth inkább megtartaná, és legkorábban jövőre adná el jókora haszonnal egyik legnagyobb erősségét.

Szalai visszaléphet egyet

Első topligás éve rosszul sült el Szalai Attilának. Előbb (tavaly ősszel) Hoffenheimben mellőzték, majd tavasszal Freiburgba kölcsönadva sem sikerült bizonyítania, s végül az addig betonbiztosnak tűnő válogatottbeli helye is odalett (csak Svájc ellen kezdett ő a védelem bal oldalán, a másik két Eb-meccsen Dárdai Márton).

Még három évig köti szerződése a Hoffenheimhez, de könnyen lehet, hogy tovább kell állnia. Ottani sajtóhírek szerint több török élcsapat (Trabzonspor, Besiktas, Galatasaray) is szívesen látná a Fenerbahce korábbi sztárját.

Dárdai Mártonon kereshet a Hertha

Korábbi szövetségi kapitányunk, Dárdai Pál középső fiára nem lehetett panasz az Eb-n, de kérdés, hogy a válogatott gyors búcsúja után mennyire lesz kelendő. 

A Berlinben született és felnőtt, tavaly év végéig a német korosztályos válogatottakat végigjárt védő nyáron (öccséhez, a Wolfsburghoz igazolt Bencéhez hasonlóan) élvonalbeli Bundesliga-csapatért hagyhatja el a másodvonalban ragadt Herthát. Német sajtóhírek szerint az anyagilag megszorult klubja 5 millió eurót (2 milliárd forint) vár érte. Könnyen lehet, hogy a Hoffenheimnél számítanának rá – a magyar válogatotthoz hasonlóan Szalai helyén.

Horváth is topligás lehet

A másodosztályt megnyert Parma erősségeként feljutott Balogh Botond után Horváth Krisztofernek is lehet esélye arra, hogy az új szezonban már a Serie A-ban játsszon. A 22 éves támadó középpályás négy éve a Torino kötelékéhez tartozik, de az utóbbi három szezont kölcsönben Szegeden, Debrecenben, majd legutóbb Kecskeméten játszotta végig.

Az Eb-n ugyan csak a kispadig jutott, de az NBI-es statisztikái (36 tétmeccsen 12 gól és 9 gólpassz) alapján dícsérik az olasz sportsajtóban. Ráadásul Rossi szerint is képes lenne megállnia a helyét az olasz középcsapatban. A Toro vezetői a következő hetekben dönthetnek arról, hogy esélyt adnak-e neki a bizonyításra.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek