BETEGÁGY

„Éremért utazunk" - felgyógyult betegségéből a magyar pólóválogatott sztárja

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.16.

Végre felépült vírusos torokgyulladásából a magyar férfi vízilabda-válogatott sztárja. Vámos Márton már teljes erővel készül a párizsi olimpiára, ahol éremszerzés a cél.

Miután az olimpiára készülő férfi vízilabda-válogatottunk egy nemzetközi tornán a Margitszigeten kikapott 13-11-re az olaszoktól, Zalánki Gergő megjegyezte:

Vámos Márton
Vámos Márton torokgyulladással küzdött

- Ha Vámos Marci játszott volna, minimum ikszre hozzuk a találkozót.

Csakhogy Vámos nem játszott, és ennek okáról az FTC-klasszisa elárulta a Borsnak, hogy vírusos torokgyulladás kínozta. 

Három napon keresztül olykor 39 fok volt a lázam, vasárnapra viszont visszatértem az uszodába, kondiztam, és 1500 métert úsztam 

– újságolja a görög Olympiakos Pireusztól a Fradihoz visszatérő bombázó, majd megjegyzi: ami a háta mögött hagyott két évi hellászi légiós életet illeti, minden szempontból az előnyét élvezte.

Nemzeti együttesünk várható olimpiai helyezése kapcsán nem kertel, éremért utaznak. 

- Ami a párizsi csoportellenfeleket illeti, az első rivális franciák esetében arra kell ügyelni, tartsuk őket az első pillanattól kezdve kontroll alatt, nehogy azt higgyék, ők a jobbak, mivel a katari vb-n 11-10-re nyertek ellenünk. Rajtuk kívül Japán különleges stílusa veszélyforrás, ritkán találkozunk velük, mindig meglepő húzásokkal rukkolnak ki. Talán Ausztrália játékmódja jobban fekszik nekünk, pólósai sokat úsznak, de kijátszhatók. Szerbia a legutóbbi két olimpiai aranyérme tudatában esetleg arra gondol, hogy megismételi azt a bravúrt, amit a mi válogatottunk hajtott végre Kemény Dénes szövetségi kapitány vezetésével. Arra kell ügyelni, nehogy vérszemet kapjanak, míg Spanyolország egy olyan összeforrott válogatott, melyet legyőzni csak topformában lehetséges - vélekedett Vámos. 

A csoportfázisban az első négy helyezett között kell végezniük, azt követően a negyeddöntőtől már egyenes kiesésben pólóznak.

A magyar válogatott szerdától Szicíliában együtt készül az olaszokkal, majd onnan Barcelonába utazik, ahol a spanyolokkal edzőtáborozik. 
 

A párizsi olimpia férfi vízilabda-torna résztvevői 

A csoport:

Görögország, Horvátország, Egyesült Államok, Románia, Olaszország, Montenegró

B csoport:

MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Ausztrália, Japán, Szerbia, Franciaország

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek