Szokatlan

Ez felháborító, döbbenet, mi történt Lékai Mátéval az olimpián

LM

Létrehozva: 2024.07.26.

Lassan minden sportoló befut Párizsba, az idei olimpia helyszínére. A magyar férfi kézilabda-válogatott rutinos játékosa, Lékai Máté szerint eddig többségében zökkenőmentesen alakul a berendezkedés, az ételhiány azonban meglepte a csapatot.

Ezen a héten kezdetét vették a nyári olimpiai játékok Párizsban. A francia főváros olimpiai faluja nagyjából 15 ezer sportoló befogadására alkalmas, a létesítmény pedig szépen-lassan megtelik. A sportolók eddig azonban közel sem elégedettek a felszereltséggel, Lékai Máté pedig új problémára hívta fel a figyelmet.

Lékai Máté
Lékai Máté elárulta, mi nem működik egyelőre Párizsban Fotó: Török Attila

Először a klímahiány kavart nagy port, amit a szervezők azzal magyaráztak, hogy a környezettudatosság miatt nem szerették volna beszerelni az eszközöket. Helyette vízhűtéses rendszert építettek a falu alá, ám ez sokakat nem nyugtatott meg, az amerikaiak és a norvégok elsőként jelezték, hogy semmi gond, de ők akkor hozzák a saját klímájukat. A kartonból készült ágy szintén nem mindenkinek nyerte el a tetszését, azonban felütötte a fejét egy harmadik probléma, amit Lékai Máté kézilabdázó is megerősített. 

Lékai Mátéék nem kaptak vacsorát

A faluban kissé elszámolták az ételmennyiséget, emiatt a sportolóknak nem mindig jut étel. A The Sun beszámolója szerint főként a magas fehérjetartalmú élelmiszerek fogynak el nagyon hamar, a tojásból és grillezett húsokból nagy a hiány. Vészmegoldásként elsőként fejadagokat találtak ki a szervezők, de jelezték, hogy hamarosan növelni fogják a készleteiket, ezzel rendezik a hiányt.

Lékai-Kiss Ramóna férje az M4 Sportnak elmondta, hogy bár általánosságban eddig minden rendben van Párizsban, az ételhiánnyal ők sem számoltak.

Egyelőre minden rendben van. Vannak azért hiányosságok, de a franciák ezt biztosan hamarosan orvosolni fogják. Tegnap este kilenckor mentünk vacsorázni, és nem volt kaja

 – mondta a magyar válogatott kézilabdázó, Lékai Máté.

„Vannak különböző standok, ahol lehet különböző kisebb kajákat kérni, mondták, hogy nincs semmi már konkrétan. Volt, hogy az üdítőautomata nem működött, nem lehetett inni ott. Vannak ilyen apróságok, de azt gondolom, hogy amint lezajlik a nyitóünnepség, a franciák ezeket orvosolni fogják.”

A magyar férfi kézilabda-válogatott július 27-én, szombaton 11 órától Egyiptom ellen kezdi majd az olimpiát. Az Origo beszámolója szerint a párizsi olimpia cselgáncstermében is tragikus állapotok uralkodnak.

@ripost.hu Ezeket biztos nem tudtad a magyar kézilabdásokról Összegyűjtöttük a legeket az olimpiára készülő magyar férfi kézilabda-válogatott kapcsán. #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #kezilabda #olimpia2024 #parizs #magyarvalogatott #banhidibence #lekaimate ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek