Sport

"Ez röhej" - Áll a bál, ezt tették Amerikában a nagybeteg Michael Schumacherrel

LL

Létrehozva: 2024.07.24.

Kibuktak a Schumi-rajongók az ESPN ranglistája láttán. Michael Schumachert hátrasorolták az amerikaiak értékítélete szerint.

Elkészítette a 21. század eddigi legjobb sportolóinak rangsorát az ESPN. Az amerikai sportcsatorna több mint 70 ezer szavazójának értékítélete kiverte a biztosítékot Michael Schumacher tisztelőinél. A Forma-1 hétszeres világbajnokaként máig rekorder német autóversenyző csak a 29. a listán.

Michael Schumacher a tapasztalt síző barátjától kapott tanácsokat, hogyan mozogjon a havon
Michael Schumacher 2000 óta csak a 29. legnagyobb sportoló az amerikaiak szemében       Fotó: DPPI via AFP

– Röhej, hogy Michael Schumacher csak a 29. helyezett, mint ahogy a lista többi része is – írta például egy kommentelő a lista láttán, amelyben Schumachert hátrasorolták.

Michael Schumacher a top 10 közelébe sem került

2000 óta a legjobb 100 sportolót számba véve, az ESPN-nél erős amerikai dominancia érezhető, még ha ez többségében magyarázható is. Az első helyezett Michael Phelps minden idők legsikeresebb olimpikonja a maga 23 ötkarikás aranyérmével. A második, Serena Williams teniszezőnő is 23-szor nyert csak éppen Grand Slam-tornát egyéniben (olimpiát "csak" 4-szer, egyéniben és párosban). Mi lenne, ha a legjobb "nem amerikai", a világbajnokként, 8-szoros aranylabdás futballsztárként harmadik Lionel Messi nem az Egyesült Államokban, az Inter Miaminál légióskodna?

Az ESPN-lista első 10 helyezettje:

1. Michael Pelps (amerikai, úszó)

2. Serena Williams (amerikai, teniszező)

3. Lionel Messi (argentin, labdarúgó)

4. LeBron James (amerikai, kosárlabdázó)

5. Tom Brady (amerikai, amerikaifutballista)

6. Roger Federer (svájci, teniszező)

7. Simone Biles (amerikai, tornász)

8. Tiger Woods (amerikai, golfozó)

9. Usain Bolt (jamaicai, futó)

10. Kobe Bryant (amerikai, kosárlabdázó)

(Forrás: ESPN)

 

A Forma-1 legnagyobbjai közül Lewis Hamilton (19.) tíz hellyel megelőzi a hozzá hasonlóan hétszeres vb-győztes német legendát. Ez is szúrja a Schumi-hívek szemét, noha a 21. századot tekintve az ő kedvencük "csak" az öt ferraris aranyát nyerte 2000-től, míg Hamilton 2008 és 2020 között diadalmaskodott hétszer.

– Vicc ez az értékelés, a top 10-ben lenne a helye – írta egy másik hozzászóló, míg a tán legcinikusabb így fogalmazott:

– Át kéne nevezni ezt a listát erre: 'A legnagyobb amerikai sportolók, és még pár külföldi, akikről már hallottunk'. Az észak-amerikaiak feltaláltak maguknak négy sportágat, amit rajtuk kívül senki más nem játszik úgy, ahogy ők, hogy aztán összeállítsanak egy listát, ami szerintük az egész világ számára releváns – élcelődött.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek