TORINO

Már túl van az orvosi vizsgálaton: ő lehet Marco Rossi legújabb topligás focistája

LL

Létrehozva: 2024.07.17.

Olasz élvonalbeli klubnál ragadhatja meg a nagy esélyét. Horváth Krisztofer a Torinónál most bebizonyíthatja, hogy immár helye van a topligában is.

A nyári pihenője után csatlakozott a Torino olasz élvonalbeli futballcsapatához Horváth Krisztofer

Horváth Krisztofer (középen, mögötte Ádám Martin és Szalai Attila) válogatott kerettag volt az Eb-n
Horváth Krisztofer (középen, mögötte Ádám Martin és Szalai Attila) válogatott kerettag volt az Eb-n / Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Ha Paolo Vanoli vezetőedző és a pinzolói edzőtáborba vonult "Bikák" többi illetékese úgy dönt, hogy az új szezonban számít a 22 éves magyar játékosra, akkor Horváth Krisztofer lehet a legújabb topligás labdarúgónk. Ellenkező esetben újra kölcsön- vagy eladhatja őt a Torino.

Az Európa-bajnokságon Marco Rossi szövetségi kapitány válogatott kerettagjaként szerepelt, de pályára nem lépett támadó először orvosi vizsgálaton vett részt a Serie A legutóbbi 9. helyezettjénél. 

Horváth Krisztofer a Torino orvosi vizsgálatán
Fotó: Instagram/krisztofer_horvath

A kapcsolat minden, csak nem újkeletű: Horváth négy éve, a szintén olasz Spal utánpótlásából igazolt a Torinóhoz. Az olaszok azóta előbb az NB II-es Szegednek, majd az NB I-es Debrecennek és legutóbb a Kecskemétnek adták kölcsön Magyarországra, hogy a felnőtt futballban szerezzen minél több tapasztalatot. Az előző szezonban ment neki tán legjobban a játék: 36 tétmeccsen 12 gól és 9 gólpassz volt a kecskeméti mérlege, és kétszer pályára lépett a magyar válogatottban is.

Horváth Krisztofer helytállhat a Serie A-ban is

Marco Rossi néhány hete már fel is hívta rá a honfitársai figyelmét, mint egy olyan, sokat fejlődött fiatal focistára, aki immár helytállhat az olasz bajnokságban is.

– Ő egy olyan tehetség, akinek átlagon felüli technikai adottságai vannak, nem egy a sok közül. Mióta úgy döntött, a folyamatos játéklehetőség érdekében visszatér Magyarországra, egyre jobb. Már nem túl fiatal, de még fiatal: bőven van hová fejlődnie, és jó úton is halad. Úgy látom rajta, hogy készen áll megtenni egy újabb lépést mind a bajnokság, mind a klub erőssége szempontjából

– mondta róla olasz-magyar kapitányunk márciusban a Sport Italiának.

Az alábbi videót a YouTube-on nézheted meg Horváth Krisztoferről:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek