Megható

"Ez a legjobb születésnapi ajándék" - csúcsra ért a sztárduó az Eb-n

LM

Létrehozva: 2024.07.15.

Módosítva: 2024.07.15.

Spanyolországot nem törte meg Anglia egyenlítése, a hajrában megszerezte a második gólját, ezzel pedig megnyerte az Európa-bajnokságot. Nico Williams és Lamine Yamal az egész tornán szenzációsan játszottak, mindketten euforikus állapotban értékelték az összecsapást.

Spanyolország már a második félidő legelején megszerezte a vezetést Anglia ellen az Európa-bajnokság döntőjében. Lamine Yamal passzát Nico Williams váltotta gólra. Angliának erre még volt válasza, de a hajrában Mikel Oyarzabal feltette a pontot az i-re, ezzel Spanyolország 12 év után újfent Európa legjobbja lett. Yamal és Williams parádésan játszottak az egész tornán, érthető módon mindketten felszabadultan nyilatkoztak a látottakról.

Euro 2024: Spain - England
Lamine Yamal (balra) és Nico Williams (jobbra) Eb-győzelmig repítették Spanyolországot Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Eufórikus állapotban érzem magam, rendkívül nagy a boldogságom. Minden emberünk megérdemli a sikert: a családunk, a szurkolóink... Európa-bajnokok vagyunk, és most megyünk a világbajnokságra. Sokat szenvedtünk. Angliának vannak olyan játékosai, akik képesek változtatni a játék képén, de mi megmutattuk, hogy senki sem tud legyőzni minket, nagyszerű csapat vagyunk" - értékelt az UEFA honlapján Nico Williams, akit megválasztottak a döntő legjobb játékosának.

Yamal szintén nem maradt elismerés nélkül. Négy gólpasszával asszisztkirály lett a tornán, emellett a szervezők a legjobb fiatal futballistának járó díjjal jutalmazták. A Barcelona szélsője július 13-án, szombaton ünnepelte a 17. születésnapját, egy nappal később pedig Európa-bajnok lett. "Nagyon boldog vagyok. Ez egy álom. Már alig várom, hogy visszatérhessek Spanyolországba, és együtt ünnepelhessek a rajongókkal" - nyilatkozta Lamine Yamal. 

Ez a legjobb születésnapi ajándék valaha. Amikor Anglia egyenlített, nehéz volt megélni belülről. Nem tudom, honnan meríti az erejét ez a csapat, de mindig sikerül felállnunk.

Spanyolország 1964-ben nyert először Eb-t, 2008-ban újfent csúcsra ért, címét 2012-ben megvédte. A mostanival ezzel már négyszeres győztesnek vallhatja magát a nemzet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek