KÁRÖRÖM

Marco Rossi kulcsembere szurkolók millióit tette boldoggá egy döntéssel

LL

Létrehozva: 2024.07.27.

Válogatott védőnk kikosarazta a Trabzonsport és marad Hoffenheimben. Szalai Attila döntését főleg a Fenerbahce hívei ünneplik.

Noha a rosszul sikerült első Bundesliga-szezonja után összeboronálták a török Trabzonsporral, a 46-szoros magyar válogatott labdarúgó, Szalai Attila továbbra is Hoffenheimben akar bizonyítani. Ennek elsősorban egy másik török csapat, a Fenerbahce többmilliós szurkolótábora örül.

Szalai Attila is Marco Rossival és társaival ünnepelt a skótok elleni Eb-siker után
Szalai Attila is Marco Rossival és társaival ünnepelt a skótok elleni Eb-siker után         Fotó: AFP

A Fenerbahce erőssegeként tavaly 12,3 millió eurós (4,8 milliárd forint) hoffenheimi klubrekordért a Bundesliga-klubhoz szerződött Szalai Attila ősszel ott, tavasszal pedig – kölcsönjátékosként – Freiburgban szorult jobbára a kispadra. Marco Rossi kulcsembere mégsem lesz az őt Törökországba visszacsábító Trabzonspor játékosa, hanem felveszi a kesztyűt és az új szezonban megpróbál bizonyítani a német csapatában. 

Szalai Attila kitart a Hoffenheimnél

– Voltak és vannak megkeresések, de a Hoffenheimnél szeretnék bizonyítani és megmutatni, hogy igenis helyem van a német első osztályban. (...) Az első szezon nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Remélem, hogy ez a mostani idényem sokkal jobb lesz – nyilatkozta Szalai a minap a TEOL Tolna megyei hírportálnak.

Miután edzésbe állt újra a Hoffenheimnél, az ott készült fotóinál német és magyar nyelvű hozzászólást is nehéz találni. Ellenben törökök százával kommentelik és tízezrével lájkolják a galériát.

"Megmondta, hogy Törökországban a Fenerbahcénak szurkol, és nincs dolga kiscsapatokkal";

"Nehogy a Trabzonba menj, tesó!";

"Ati, szeretünk";

"Igazi férfi és Fener-rajongó vagy, bravó! Könyörgött neked a Trabzon, de nem mentél";

"Nem mehetsz a Trabzonsporhoz, magyar tank" 

– sorjáznak hosszan az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások.

Akárhogy kerestük, csak egy Fener-rajongó hölgy volt megengedőbb: "még azt is megbocsátanám neked, ha a Trabzonhoz mennél, ez az a fajta szerelem" –  fogalmazott.

Szerencsés helyzetben vagyok, mert két és fél csodás évet tölthettem el a Fenerbahcénél, igazi családra leltem Törökországban, ugyanakkor nagy álmom volt, hogy Európa elit bajnokságában is kipróbálhassam magam

nyilatkozta a döntéseivel kapcsolatban Szalai Attila. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek