Magyar válogatott

Marco Rossi óriási terhet vett a vállára! Ősszel kezdődik a harc a világbajnokságért

SK

Létrehozva: 2024.07.05.

Az Európa-bajnokság után sem hátrál meg Marco Rossi, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya. Jöhet a nagy álom, a világbajnoki szereplés 40 év után.

A magyar szurkolók mellett természetesen Marco Rossit is megviselte mindaz, ami a magyar fociválogatottal történt a németországi Európa-bajnokságon. A csapat az utóbbi évek egyik legborzasztóbb teljestményével kezdett, a Svájc elleni első félidőt jól láthatóan a szövetségi kapitány sem tudja könnyen feldolgozni. 

Marco Rossi érzelmes szavakkal üzent súlyos sérülést szenvedett focistájának
Marco Rossi nem élvezte az idei Eb-t Fotó: Mirkó istván/Magyar Nemzet

Ezek után hiába győztük le Skóciát, csoportharmadikként sem került az együttes a nyolcaddöntőbe. A hazaút előtt Marco Rossi arról beszélt, semennyire nem élvezte a tornát, stresszes volt, s egyelőre nem látja a jövőt. Szavai arra utaltak, hogy akár az is bekövetkezhet, hogy Rossi besokall, feladja a harcot, s idő előtt távozik a gárda éléről. A kétségekeket szerdán oszlatta el, Instagram bejegyzésében arról ír, sosem adott fel semmit.

 

Soha nem futottam el a kihívások elől, még a legnehezebbek elől sem! Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél!

 

A magyar válogatott szeptemberben focizik újra, akkor kezdődik meg a kőkemény harc, ami már a 2026-os világbajnoki részvételért is zajlik. Együttesünk 1986 óta nem játszott vb-ken, a jelenlegi keretben nincs is olyan játékos, aki élt volna már a mexikói torna idején.

Idén ősszel a Nemzetek Ligája A ligájában vár ránk hat találkozó. Ellenfelünk Németország, Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz. A meccsek azért is különösen fontosak, mert ez alapján is készítik majd el a kalapokat év végén a világbajnoki selejtezőcsoportok sorsolása előtt. A selejtezőket jövő tavasztól rendezik. A 2026-os világbajnokságon - melyet az Egyesült Államok mellett Kanada és Mexikó rendez - először lehet ott 32 válogatott. A lézszámemelés Európára nézve azt jelenti, hogy a kontinens az eddigi 13 helyett 16 gárdát küld a tornára.

A Nemzetek Ligája sorsolása és az időpontok

Az világosan látszik, a magyar válogatottnak jóval nehezebb lesz kijutni a vb-re, mint az utóbbi három Európa-bajnokságra. Már csak azért is, mert a 16 csapat helyett az Eb-ken 24 válogatott lehet ott 2016 óta.

A Bors a Facebook-oldalán kérdezte meg az olvasókat, hogy látják, vajon ott lehetünk a futballvilág legnagyobb eseményén.

A hozzászólók szerint ugyan az esély megvan, de ahhoz változtatásokra lesz szükség:

"Nagy Ádám, Kleinheisler, Szalai, és társaik akik a kispadokat koptatják és Gazdag Dániel lecserélése ütőképes játékosokra.... és lehet, hogy esélyünk lesz."

-írta egy kommentelő.

Kijutunk egy új, felkészült magyar csapattal, aki szívvel- lélelekkel a magyar győzelemért hajt!!!

 

Az olvasók szerint a legfontosabb, hogy azok a focisták kapjanak helyet, akik a klubjukban is rendszeresen szerepelnek.

Ha olyan játékosok lesznek a válogatottban, akik a klubbjukban rendszeresen játszanak, akkor igen. Ha csak a kedvencek játszanak, akkor nem.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek