Foci és könnyek

Miattuk sír Európa, fotókon a hétvége drámai pillanatai

SK

Létrehozva: 2024.07.07.

Módosítva: 2024.07.07.

Érzelmes negyeddöntőket hozott a labdarúgó-Európa-bajnokság. Korszakos egyéniségek búcúsztak, van, akit biztosan nem láthatunk többet focizni.

Óriási egyéniségek búcsúztak el pénteken és szombaton a labdarúgó-Európa-bajnokságtól. A sort a németek nyitották, akiknek a spanyolok elleni csatája előtt tudni lehetett, egy óriástól mindenképpen el kell köszönni. A házigazda németeket végül 2-1-re verték a spanyolok. A meccs egyik főszereplője Toni Kroos volt, aki olyan súlyos sérülést okozott a spanyol Pedrinek, hogy a középpályás már biztosan nem játszik az Eb-n. Kroos pedig hónapokkal ezelőtt bejelentette: idén nyáron visszavonul. A Real Madridtól BL-címmel köszönt el, a válogatottól egy Eb-negyeddöntővel.

Euro 2024: Spain - Germany
A német szurkolók is többet reméltek Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Portugália két korszakos egyéniségét siratja. Ezen a tornán Pepe és Cristiano Ronaldo is csúcsot döntött, előbbi az Eb-k történetének legidősebb játékosa lett, utóbbi pedig egyedülálló módon hatodik kontinensviadalán vett részt. A franciék elleni vereség után mindketten zokogtak.

Az angolokkal szemben elbukó Svájc esete is döbbenetes: A 2006-os németországi vb-n kapott gól (!) nélkül estek ki, most veretlenül kell távozniuk. Mindkét esetben a tizenegyespárbaj lett a vesztük.

A török csapat a közönség szívét elnyerte, óriásit fociztak az egész Eb-n. Hollandia ellen hiába vezettek, végül kikaptak 2-1-re.

A fotóra kattintva megnézheted galériánkat a nagy vesztesekről.

 

Az elődöntők programja:
Július 9., kedd: 
Spanyolország-Franciaország 21.00

Július 10., szerda:
Holandia-Anglia, 21.00

 

A döntőt július 14-én vasárnap rendezik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek