AUKCIÓ

Michael Schumacher aláírta, igazi ritkaságot adnak a rajongóknak

(s)

Létrehozva: 2024.07.04.

Pénteken Silverstone-ban mások mellett kalapács alá kerül Michael Schumacher 2002-es kicsinyített méretű Ferrarija.

A 2013-as síbalesetében súlyosan megsérült német Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher 1:3-as méretarányú vörös versenykocsijával nyert 2002-ben vb-címet. Nos, ez a távirányítós Ferrari 47-93 millió forint közötti kikiáltási áron kerül kalapács alá Silverstone-ban. A 32 kg súlyú versenygép három év alatt több, mint 1000 munkaóra alatt készült el. A Graham Budd Auctions szerint a leendő nyertes pályázó 80 km/óránál is nagyobb sebességgel versenyezhet a Ferrarival - írja a BBC, de használata előtt edzésekre lesz szüksége ahhoz, hogy megszokja a kocsi irányítását.

Michael Schumacher 160 ereklyéjét gyűjtötte össze 30 év alatt egy japán rajongója
Schumacher 2013-ban síbalesetet szenvedett Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Adam Gascoigne, az aukciós ház vezérigazgatója azt mondja, a versenygép olyan közel van egy valódi Forma-1-es autóhoz, amennyire csak lehet. A járgányt annyira bonyolultan készítették el, hogy egy mérnökcsapatra volt szükség az indítórendszer kivitelezéséhez, és a pályán történő használata is különleges. Az autó hátsó légterelőjét annak idején Michael Schumacher kézzel írta alá. 2002-ben mind a 17 vb-futamon dobogós helyezést ért el vele, abban a kiírásban 11 Grand Prix-t nyert. A hétszeres világbajnok a replikaautót egy svájci gyárban tett látogatása során látta el kézjegyével, ott, ahol a Ferrari készült.

Az aukción további F1-es emléktárgyak is szerepelnek, így Max Verstappen versenyoverallja, Rubens Barrichello sisakja és Ayrton Senna tréningruha felsője; természetesen utóbbi három darabot is az autogramjukkal látták el egykori tulajdonosaik. A kikiáltás napja péntek, azaz a Brit GP kezdőnapja. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek