Döntő

„Milák Kristóf simán megnyeri a döntőt" - döbbenten áll a világ a magyar úszó előtt

HWK

Létrehozva: 2024.07.31.

Milák Kristóf a 200 méter pillangó előfutamaiban lenyűgözte a világot a párizsi olimpián. Szerdán este már a döntőben ugrik vízbe.

A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe. A Honvéd 24 éves világcsúcstartója és kétszeres világbajnoka a második futamban az első tempótól kezdve uralta a mezőnyt és végül a világ idei legjobb idejével, 1:52.72 perccel csapot célba, így közel nyolc tizeddel volt gyorsabb, mint a hazaiak kedvence, Léon Marchand (1:53.50) néhány perccel korábban. A világ döbbenten áll Milák eredménye előtt.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf szerdán a 200 m pillangó döntőjében lesz érdekelt Fotó: Kovács Tamás

Milák korábbi edzője, Selmeci Attila az Origónak elmondta, a döntőben is a magyar klasszis fog nyerni.

"Kristóf rajt-cél győzelmet fog aratni, elmegy az elején és megtartja majd az előnyét, de simán meg fogja nyerni a döntőt, 1:51 vége felé lesz az ideje. Ez az elképzelésem, remélem, nem fogok tévedni. Sok ellentmondó információ keringett róla, normális képet pedig csak úgy kapunk, ha látjuk is. Hogy hányszor edzett, egyedül vagy mással, hogy a saját útját járja, ez most másodlagos. Egy biztos: ha nem edz, nincs ilyen eredmény, ez edzés nélkül nem megy, akármekkora tehetség, ehhez komoly munka kellett. Edzői szemmel nem mindig szerencsés, hogy a saját útját járja, ez komoly nehézséget jelenthet az edzőnek, de jó állapotban van, bízunk benne, hogy jön a várt eredmény” – mondta Selmeci Attila.

A finálét szerdán este 20.37 órakor rendezik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek