CSALÓDÁS

Összeomlott az Eb-kiesés miatt, könnyezve értékelt a német kapitány

LL

Létrehozva: 2024.07.06.

Julian Nagelsmann összetörve értékelt a német vereség után. Úgy érzi, soha vissza nem térő alkalmat szalasztottak el a hazai Európa-bajnokságon.

Teljesen összetörve, a könnyeivel küszködve nyilatkozott Julian Nagelsmann, miután a német labdarúgó-válogatott drámai küzdelemben, a hosszabbítás végén kapott góllal (1-2) kikapott Spanyolországtól a hazai Európa-bajnokság első negyeddöntőjében. A házigazdák ifjú szövetségi kapitánya többek között elmondta: a játékosaival együtt mindannyiuknak nagyon hiányzott már a családjuk, mégsem akart még egyikük sem hazamenni a torna végéig.

Nagelsmannt nagyon megviselte a német válogatott kiesése a hazai Eb-ről
Nagelsmannt nagyon megviselte a német válogatott kiesése a hazai Eb-ről         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

– Gratulálunk Spanyolországnak az elődöntőbe jutáshoz. Az első félidőben túl nyílt volt a játék. A második félidőben jobbak voltunk, és a 60. perctől kezdve egyértelműen mi játszottunk a jobban, megérdemelten egyenlítettünk. Az utolsó pillanatokban kaptuk a mindent eldöntő gólt. Sajnos nem tudtunk elég nyomást gyakorolni a szélen. 

Azt mondtam a játékosoknak, hogy nem érdemeltek kiesést. Mindannyiunknak hiányzik a családunk, de egyikünk sem akart távozni. 

Az elmúlt hat hét során nagyon jó hangulat uralkodott a csoportban. Mindent megtettünk azért, hogy megnyerjük ezt a meccset – mondta a 36 éves német szakvezető.

Az érzelmes oldaláról eddig kevésbé ismert Nagelsmann a sírás határán nyilatkozott az ARD televízió adásában.

Látják, a könnyeimmel küzdök. Érzelmes hetek vannak mögöttünk a játékosokkal. Különleges időszak ért most véget

– mondta remegő hangon. – Fáj, mert most újra két évet kell várnunk, hogy jobban csinálhassuk. És mert egy hazai torna valószínűlg már nem adatik meg a karrieremben. Csodálatos összhangba kerültünk az emberekkel az országból, olyanokat vonzottunk a tévé elé, akik évek óta nem néztek meccset. Mindez olyasmi, amit megőrzünk magukban, csak hát jó lett volna, ha eltart még egy bő hétig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek