Dráma

"Az én történetem az ő érdekében is íródik" – gyilkos kór támadta meg az olimpiai bajnok férjét

(s)

Létrehozva: 2024.07.31.

Az amerikai Maddie Musselman-t rákbeteg férje segíti a női vízilabda-tornán. Pat Woepse negyedik stádiumú tüdőrákban szenved, ennek ellenére Párizsban a lelátóról drukkol pólós feleségéért és az Egyesült Államok válogatottjáért.

A 26 éves Maddie Musselman a sorozatban negyedik amerikai olimpiai diadalért tesz meg mindent a párizsi olimpián, s mint az AP írja, bátran, nyugodtan néz szembe egy másfajta kihívással. 

– Az én történetem most már Pat érdekében is íródik – vallja.

A pólós hölgy tavaly szeptember 30-án ment hozzá Pat Woepséhez, akkor, amikor már mindketten tudták, hogy a férj tüdőrákban szenved. Szinte hihetetlen, de a férfi harmincadik születésnapján, 2023. augusztus 10-én átúszta a La Manche-csatornát.


– Köhögött, egyszerűen nem tudtuk, mi a baja – emlékezik a pólós hölgy. – Azt hittük, tüdőgyulladás vagy hörghurut a gond. Erre szedett gyógyszert, mígnem kiderült, hogy halálos kór támadta meg.

A vízilabdázó hölgy hónapok óta támogatja férjét, odahaza ápolja, majd edzésre rohan. Nem is kívánt Párizsba utazni, csakhogy Adam Krikorian szövetségi kapitány rábeszélte: ha fizikailag bírja, készüljön, mert kivinné magával a nyári játékokra. Woepse kemoterápiás és sugárkezelésen esett át. Időközben orvosi engedélyt kért, és kapott arra, hogy utazhasson az olimpiára.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek