Zsugori

Csúnyán lerabolják az olimpikonokat Párizsban, az újszülött kisbabáknak sem jár semmi

LM

Létrehozva: 2024.07.26.

A párizsi olimpia szervezői nem igazán törődnek azzal, hogy gyerekbaráttá varázsolják az ötkarikás játékokat. Még az újszülött kisbabáknak is teljes árú belépőt kell fizetniük, több sportoló most nyilvánosan felszólalt a szemérmetlen bevételszerzés ellen.

A párizsi olimpia már javában zajlik, a hivatalos megnyitóra pedig péntek este, 19:30-tól kerül sor. A szervezők nagyjából 15 millió turistával számolnak, közülük számos családtag érkezik majd, hogy szorítsanak a sportolóknak. Ez azonban nem egy olcsó mulatság, pláne úgy, hogy még a legkisebbeknek is teljes árú belépőt kell fizetniük.

Daniel Bighamnek nagyon nem tetszik, hogy még a legkisebbeknek sincs kedvezmény Párizsban Fotó: AFP

A szervezőknek határozott álláspontja van a gyerekekről, négy éves kor alatt egyáltalán nem ajánlják, hogy részt vegyenek az eseményeken, a jegyekről pedig szintén egy igencsak rideg közleményt adtak ki.

Minden nézőnek érvényes belépőre lesz szüksége, hogy beléphessen egy olimpiai helyszínre, beleértve a gyermekeket. Nincsenek korosztályok és emiatt különböző árkategóriák sincsenek

 – írták korábban. A sportolók felháborodtak a döntésen, a brit kerékpáros Daniel Bigham nyilvánosan felszólalt ez ellen, aki egyéves fiának, Theónak is jegyet kell vásároljon.

Annyira logikátlannak tűnik, hogy jegyet kell vennem egy egyéves gyereknek. Hivatalosan elfoglal egy helyet, bár egy évesen még nem is fog ott ülni. Bosszantó. Ez megér 300 fontot (138 ezer forint)? Nem is fog emlékezni rá. Nekem viszont támogatást jelent, ha ott lesz 

– nyilatkozta a The Sunnak Daniel Bigham. Hasonló állásponton van az evezésben induló Mathilda Hodgkins-Bryne is, akinek kisfia, Freddie két esztendős.

„Ez teljesen nevetséges. Minden embernek, még az egészen kicsiknek is jegyet kell szerezni. Még soha nem kellett fizetnem Freddie-nek jegyet a versenyeimre a kora miatt. Tudjuk, hogy a nagy zajokra való tekintettel tényleg csak a versenyemet nézi meg, utána pedig rögtön távozik, de még ezért is fizetnünk kell."

London 2012-ben hasonlóval próbálkozott, a végén viszont ott változtattak a szervezők és végül az egy éven aluliak számára ingyenessé tették a belépést.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek