Ronaldo

"Szoboszlai vegyen róla példát" - nem kímélik a síró Ronaldót, reagáltak a magyar szurkolók

SK

Létrehozva: 2024.07.03.

Cristiano Ronaldo számára a Szlovénia elleni negyeddöntőn jött el az Európa-bajnokság mélypontja. Tizenegyest rontott, elsírta magát, később kijavította a hibáját. A Bors olvasói elmondták véleményüket.

Cristiano Ronaldo eddig a küzdés és az akarat szobra a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. A portugálok sztárja 39 évesen hatodik kontinenstornáján lép pályára, képtelen leállni. A törökök ellen önzetlenül gólpasszt adott, s jelzésértéű, hogy alapember társaival ellentétben ő még a számukra tétnélküli, grúzok elleni csatát sem hagyta ki. Majd beleőrült, hogy nem sikerült semmi azon a találkozón, s a szlovénok elleni nyolcaddöntőn is hatalmas akarással játszott. A meccslabda is az övé volt, a hosszabbításban tizenegyest lőhetett, Jan Oblak azonban védett. Összeomlott, percekig zokogott, vigasztalhatatlan volt, de összeszorított foggal harcolt tovább.

firo : 01.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Round of 16, 1/8 final, M41, Match 41, POR, Portugal - SLO, Slovenia
Diogo Dalot vigasztalta Ronaldót Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A meccs 0-0-ra végződött, Portugália pedig a tizenegyespárbajban 3-0-ra nyert. Az első lövéshez - ki más - Ronaldo állt oda, s ezúttal nem hibázott. Érezhetően megkönnyebbült, ugyanakkor vannak kritikus hangok, melyek ellene szólnak. Vannak olyanok, akik szerint a jelenléte "árt" az aranyéremre hajtó portugál csapatnak, az viszont kizárt, hogy a portugálok nélküle álljanak fel pénteken este a franciák elleni negyeddöntőben.

A Bors megkérdezte olvasóit, vajon szüksége van-e a válogatottnak Ronaldóra az Eb-n. Noha vannak negatív kommentek, a hozzászólók többsége kiállt az ötszörös aranylabdás mellett.

Vannak olyanok, akik szerint a csoportkörből búcsúzó magyarok is példát vehetnének a 39 éves veteránról.

Szoboszlai vegyen róla példát a társaival együtt, így kell harcolnod a hazádért

- írta az egyik hozzászóló, akihez csatlakozott a következő: "Kell! Sok magyar játékos emberségből és tudásból is tanulhatna tőle. Róla 40 év múlva is megemlékeznek az utódaink."

"Igen, kell!!! Már csak mint hatalmas példakép miatt is!! Tanulják meg az ifjabbak mi az alázat!"

- mondta egy másik.

Persze olyan is van, aki szerint a csatárra már nincs szükség.

A portugálok ott rontották el az összes esélyüket az aranyra, hogy kvitték CR-t. Ha már ott van, akkor játszatni kell, egyék meg, amit főztek, máskülönben óriási hiszti van. Csak a vak nem látja, hogy a csapatjátékból folyamat hiányzik egy ember miatta.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek